Tihtipeale on naistel kombeks ignoreerida ohumärke, mis suhte jooksul tekivad ja mõtlevad, et kui nad ennast muudavad, siis läheb asi paremaks. Kuid mõni neist märkidest on väga ohtlik ning seda on vaja avastada, enne kui on juba liiga hilja. Kui märkad, et küsid viimasel ajal tihti kas endalt või sõbrannadelt, et kas sa peaksid oma mehe maha jätma, siis kui su mees teeb kasvõi ühte neist asjadest, lahku viivitamatult.

1. Ta on vägivaldne

Kui sa oled kas vaimselt või füüsiliselt vägivaldses suhtes, on aeg kohe minekut teha. Vägivaldsed mehed ei muutu, ükskõik kui palju nad seda ka teha ei lubaks. Teistel on lihtne öelda “jäta ta maha”, kuid mees võib olla väga manipuleeriv ning kui olete kaua koos olnud, võib tunduda, et ongi normaalne, et ta sind peksab või teeb vaimselt haiget. Kuid see ei ole nii. Sa väärid normaalset suhet ilma haiget saamiseta. Jäta see mees kohe maha ja palu vajadusel abi oma perelt või sõpradelt.

2. Teil on täiesti erinevad põhimõtted ja tuleviku visioonid

Isegi kui sa armastad kedagi kogu südamest,siis kui teil on täiesti erinevad eesmärgid elule olulistel teemadel, on ehk aeg lahkuda. Tuleb pikalt mõelda, kas sa tõesti tahad elada lastetut elu ja mitte abielluda, sest mees tahab nii, või vastupidi? Või kas sinu meelest on normaalne, et mees on vähe ambitsioonikas ja tahabki terveks eluks samasuguse töökoha peale jääda? Kõik need teemad tuleb läbi mõelda ja kui see olukord ei tee sind õnnelikuks, on õige aeg lahkuda.

3. Ta pettis sind

Petmine on ränk. Ühest küljest tahad sa loota, et te suudate veel seda suhet päästa ning äkki olid hoopis sina süüdi, et ei andnud mehele piisavalt tähelepanu ning ei rahuldanud ta vajadusi. Tihti antakse suhtes siis teine võimalus, ning väga harvadel juhtudel on see piisav. Aga enamasti esineb rohkem olukord, kus kui inimene on juba ühe korra petnud, ei ole tal raske seda uuesti teha. Samuti mõjutab see su edasist suhet väga — sa hakkad arvama, et iga kord kui mees on õhtuti kauem väljas, on ta jälle mõne teise naise juures. Selline mõttemuster on vaikselt hävitav ning pigem minnakse hiljem ikkagi lahku.

4. Ta ei austa sind

Kui mees ei kuula sind, teeb nalja su soovide üle ja ei austa sind üleüldiselt, siis see suhe on läbi. Sa ju ei taha elada terve ülejäänud elu kellegagi, kes sind ei toeta ega tunnusta sinu tegevusi, vaid proovib sind aina madalamale suruda.

5. Sa ei ole enam pikalt armastust tema vastu tundnud

Kui sul on tekkinud tunne, et su mees ei ole enam sinu jaoks atraktiivne ning sa elad koos korterikaaslasega, mitte suhtepartneriga, on see suur ohumärk. Tasub mõelda, millal selline mõtteviis alguse sai ning millest. Vahel on see seotud lihtsamate asjadega, mida saab tõsise vestlusega muuta, kui mees sinust päriselt aru saab. Vahel aga on see märk, et suhe on läbi ning armastus on kadunud vastastikku, lihtsalt olete veel harjumusest koos.

6. Sisetunne ütleb sulle, et see suhe on läbi

Sisetunne ei valeta meile, ka siis kui proovime kõigest väest seda mitte uskuda. Meil ei ole võimalik sisetunnet muuta ning kui midagi on väga valesti, annab sisetunne sellest kõvasti märku. Proovi mõelda korraks oma elukaaslase peale ning lasta mõttes läbi kõiki õnnelikke hetki ning ka neid, kus sa oled haiget saanud. Kumb tunne jääb peale? Kui saad aru, et negatiivsus on suurema kaaluga, on aeg suhtest lahkuda.

Allikas: YourTango