1. Ebaregulaarne unemuster

Jessica sõnul mõjutab see, mis kell sa õhtuti magama lähed ja mis kell hommikul ärkad, väga tugevalt ka sinu päeva. “Kas ka sul on nii, et mõnel õhtul lähed voodisse juba kell 20:00 ja jääd ilma igasuguse probleemita magama, aga järgmisel õhtul passid keskööni Instagramis ja vaatad Netflixi?” küsis ta oma blogis. “Ebaregulaarne unemuster on muutumas suuremaks probleemiks ning seda eriti noorte täiskasvanute ja kontoritöötajate jaoks.”

Jessica sõnul lööb vähene uni välja just kella kolme paiku pärastlõunal, mil tunned end väsinuna, loiuna ja laisana ning tahaksid midagi magusat süüa.

Lahendus? Jessica soovitab pidada kinni kindlasti unerutiinist ja panna ka nutitelefon 1-2 tundi enne voodisse minemist ära. Lisaks soovitab ta süüa õhtust mõned tunnid enne uinumist, et seedimist toetada.

2. Tarbid liiga vähe valke

Kuigi sa ei pruugi selle peale tullagi, ei tarbi paljud inimesed piisavalt valgurikkaid toite. See tähendab, et nad jäävad ilma ka paljudest aminohapetest, mis hoiavad kauem täiskõhutunnet, ning tunnevad seetõttu sageli ka tohutut väsimust ja nälga.

Lahendus? Proovi tarbida rohkem valke nii hommikusöögiks kui ka lõunaks. Eelista näiteks Kreeka jogurtit, proteiinipulbreid, pähkleid, ricottat, mune, ube, kana ja lõhe.

3. Tarbid lõunati töödeldud süsivesikuid

Väga sageli tekib inimestel väsimus, kui nende lõunasöögi taldrikul on liiga palju töödeldud süsivesikuid. Jessi sõnul juhtub see tihti just seetõttu, et inimesed ei valmista ise oma lõunasööki. “Seetõttu süüakse vähem toitaineterikaid sööke, mida poest kaasa saab osta,” selgitas ta.

Lahendus? Õnneks võid sa jätkuvalt süsivesikuid tarbida, aga oluline on teada, milliseid täpsemalt. Jessi sõnul peaksid eelistama kiudaineterikkaid süsivesikuid, mis varustavad su keha energiaga. Too oma toidulauale pruun riis, tatar ja kinoa ning maguskartul, porgandid, kõrvits ja peet.

4. Jood liiga palju kohvi

Paljud inimesed loodavad kohvi peale, et päeva lõpuni kontoris vastu pidada, aga tegelikult tõstab see su keha kortisooli taset. See viib aga keha stressi ja võib tekitada olukorra, et kui sa järgmist kofeiinilaksu ei saa, tekib väsimus ja mõnel juhul ka peavaluhood.

Lahendus? Sa võid jätkuvalt juua kohvi, aga tee seda enne kella kümmet hommikul. Kui sul tekib päeva jooksul taas kohviisu, eelista kofeiinivaba kummelichaid, piparmündi- või kummeliteed.

5. Jätad hommikusöögi söömata

“Ebaregulaarne toitumine nagu näiteks hommikusöögist loobumine võib paisata segi ka unetsükli ja ööpäevaringse rütmi,” teab Jess. Proteiinirikka hommikusöögi söömine mõjub aga hästi nii sinu tervisele kui ka figuurile.

Lahendus? Kui sa ei suuda paar tundi peale ärkamist midagi süüa, soovitab Jess sul tarbida ära midagi väikest nagu näiteks topsitäie Kreeka jogurtit koos marjadega. Ja kui sul on hommikuti alati kiire, tee hommikusöök õhtul valmis.

Allikas: Daily Mail