Kui sa oled tüdinenud olemast see inimene, kellega teised enam eriti isegi suhelda ei viitsi, sest sa kogu aeg solvud, siis nüüd on ju õige aeg seda muuta. Need neli nippi peaksid selle raske teekonna sulle lihtsamaks tegema. Sa ei taha ju jääda igavesti selleks inimeseks, kelle kohta kõik tagaselja räägivad, et ta on maailma kõige hullem solvuja. Me kõik peame ühel hetkel täiskasvanuks saama, varem või hiljem. Miks mitte alustada nüüd ja kohe.

Proovi tähele panna seda kindlat hetke, mil sa hakkad asju liiga isiklikult võtma

Kui sa selle momendi ära tunned, oled juba mitme pügala võrra lähemal suureks kasvamisele. Probleemi tunnistamine on esimene samm paranemise teel.

Küsi küsimusi, kui tunned end rünnatuna

Sa ei saa muuta seda, kuidas inimesed sinust räägivad ja mida nad sulle ütlevad. Kui tunned, et keegi ütles sulle midagi ebaõiglast, siis ära tõmbu endasse ja ära solvu kohe. Proovi mõista, miks ta niimoodi ütles. Äkki oli see mõeldud provotseerimiseks. Äkki ta ei mõelnud midagi halba ja sina lihtsalt reageerid jälle üle. Uuri, küsi, proovi lahendusi leida.

Ülereageerimise asemel proovi olla vastuvõtlik

Tavaliselt, kui keegi sulle midagi ütleb, oled sa harjunud teatud moodi reageerima. Kuid selle asemel, et kõik oma emotsioonid välja pursata, proovi hoopis vaikselt kuuldud sõnu oma mõtetes analüüsida. See on kindlasti palju tulemuslikum ja lõpptulemusel saad ise vähem haiget.

Võta kaastundlik hoiak

Sa pead suutma olla kaastundlik enda ja teiste suhtes. Kui keegi tuleb sulle midagi kehvasti ütlema, on solvumise asemel palju kasulikum talle kaasa tunda. Kujuta ette, kui halb võib tal olla, et ta tunneb nii suurt vajadust kellelegi midagi pahasti öelda. Võib-olla suudad just sina tema päeva rõõmsamaks muuta.

Allikas: YourTango