Oleme välja toonud 7 põhjust, mis võivad sind sel puhul vaevata ning näpunäiteid, mida valust vabanemiseks ette võtta:

1. Ebapiisav libestus

Piisava libestuseta müramine on üks parajalt ebameeldiv kogemus. Naise niiskusaste sõltub väga paljudest faktoritest, sealjuures piisaval hulgal vee tarbimisest. Kui tupp kuivaks muutub, võib see viidata veepuudusele. Samuti mängivad suurt rolli hormoonid. Seda eriti raseduse ja imetamise ajal, mil üks päev võid kogeda uputust ning teine päev absoluutset kuivust. Ära tuleb märkida ka eelmäng — selle puudumine vahekorrast võib libeduse välistada. Naise keha vajab väikest sissejuhatust, et end algavaks mõnulemiseks valmis seada. Samuti tuleks kasutusele võtta libestid, et end niisutada ning seksi täielikult nautida. Loe siit, kuidas libestit valida.

2. Sa kasutad valet pesuvahendit

Üheks põhjuseks, miks vahekord võib tekitada ebamugavustunnet ning kohati valu, on vale pesuvahendi kasutamine. Seda nii intiimpiirkonda kui ka pesu pestes. Kõik, mis puudutab me õrna piirkonda vajab õrna kohtlemist, mistõtttu tuleks tugevalõhnalised pesugeelid ja loputusvahendid aluspükse pestes unustada. Vali duši alla piimhappega pesugeel, mis hoolitseb selle eest, et halvad bakterid kaovad Su kehalt ning alles jääb keha loomulik kaitse ühes õige pH tasemega intiimpiirkonnas.

3. Sul on põletik

Tupeseen või põiepõletik võib teha seksist väga valusa kogemuse. Põletiku puhul tuleb kindlasti käia arstil ning ravil olles tuleks vältida intiimkontakti. See aga ei tähenda, et voodirõõmudel on kriips peal — kindlasti mitte! Võta kätte Svakom mõnuvahend ja vii oma mees taevalikesse kõrgustesse. Ravikuuri ajal võid ennast hellitada kliitoristimulaatoriga, nii jäävad mõnupuhangud Sinugi ellu.

4. Kõhukinnisus või puhitused

Mõlema probleemi korral on kõht paistes, mis võib seksides põhjustada valu vaagnaluu piirknnas. Sellist tüüpi mure peaks muidugi olema lühiajaline — vastasel juhul tuleb ühendust võtta arstiga.

5. Sul on haigus nimega vulvodüünia

Selle puhul on tegemist intiimpiirkonna põletikuga, mis muudab vahekorra väga valulikuks. Vulvodüünia on tõsine haigus, mis vajab arstide sekkumist ning selle ajal on igasugune intiimne tegevus täielikult keelatud, sest tavaliselt on põletik ka tupest väljaspool, häbememokkadel ja kliitoril.

6. Sinu vaagnapõhjalihased on ülekoormatud või krampis

Seda võib põhjustada vale treening kuulidega või põiepõletik, mis hoiab lihaseid pidevalt pinges. Selle vältimiseks tuleb vaagnapõhjalihaseid treenida ettenähtud õpetuse alusel, et ei tekiks liigset koormust ning voodis hullamine saaks toimuda täistuuridel.

7. Sind vaevab miski, mida siin kirjas ei olnud

Olenemata sellest, kas tegemist on lühiajalise või kestva probleemiga, pane tähele oma keha ning seda, kuidas Sa ennast vahekorra ajal tunned. Ära eira valu mingi hinna eest ning ära lase kellelgi endale öelda, et see on lihtsalt “sinu peas kinni.” Kui tunned valu aga Sinu arst ütleb, et ta ei leia selle põhjust, on vale asi sinnapaika jätta — sellisel juhul külasta mõnda teist spetsialisti ning leia murele lahendus.

Mida mõnusam on seks, seda enam Sa selle järele ihaled! Seega tee kõik, et end hästi tunda ja intiimsust maksimaalselt nautida.