Miks see tunnete peegeldamine nii oluline on, kui kaaslane on see, kes halvasti käitub? Endalgi tekib tunne, et sellise käitumise peale tahaks isegi halvasti öelda. Kuid sellel ei ole lihtsalt mingit mõtet. On palju parem, kui üks teist on ratsionaalne pool ja suudab olukorra rahulikult lahendada. Kuidas seda teha?

1. Saa aru, et rasked emotsioonid ei teki põhjendamatult

Võib-olla oli su kaaslasel raske päev ja ta vajab sinu tuge, kuid ta ei oska seda välja näidata. Keerulised emotsioonid tema peas on võtnud võimust ja ta vajab abi. Paku seda talle. Küsi, mis on juhtunud ja proovi olla võimalikult empaatiline. Jää ise rahulikuks ja uuri välja emotsionaalsuse põhjus.

2. Oma partneri emotsioonide peegeldamine näitab austust

Kui kallim näeb, et sa oled päriselt huvitatud sellest, miks tal raske olla on, siis on ta palju altim rääkima oma tunnetest. Kui sa kuulad oma partneri ära, üritad temaga rääkides probleemi lahendada ja annad talle märku, et on normaalne tunda ennast nii, nagu ta hetkel tunneb, näitab see tingimusteta armastust.

3. Sa omandad uusi oskusi, kui peegeldad oma kallima tundeid

Tavaliselt just meespool suhtest ei taha ennast väga avada ega oma emotsioone välja näidata, sest mehed tunnevad, et see ei oleks maskuliinne. Sina kui naine saad nüüd näidata, et sa ei arva nii. Tunnete väljendamine on inimlik ja kui neid liiga kaua enda sees hoida, võib inimene üks hetk emotsionaalselt plahvatada. Parem on sellist olukorda ennetada.

4. Kui sa ei pööra oma partneri emotsioonidele tähelepanu, ei hakka sa teda iialgi mõistma

Et elada üheskoos harmoonilist elu, mis oleks armastust täis, on vajalik tegeleda kõikide emotsioonidega, ka nendega, millega tegelemine tundub olevat vaevarikas ja kohe üldse ei tahaks. Sellistel hetkedel me tegelikult õpime kõige rohkem oma kaaslase kohta vajalikke asju.

5. Mõista, et meil kõigil on vahel halvad tunded, mida ei tohi ignoreerida

Kindlasti oled ka sina vahel oma emotsioonidega kimpus ja sellistel momentidel viimane asi, mida sa tahaksid, oleks see, et mitte kedagi ei huvitaks. Üksinda oma mõtetese kinni jääda on hirmus. Kui sa tead, mis tunne see on, siis ära soovi seda teistele ja aita nii palju, kui sa oskad. Kui ei oska, ole lihtsalt oma partneri jaoks olemas.

6. Oma partneri tundeid peegeldades arenete te koos suhtes edasi

Kui kumbki suhtes olevatest inimestest ei karda oma tundeid varjata, tähendab see, et teil pole üksteise ees saladusi ja see on ju suurepärane. Et teie suhe oleks pidevas liikumises, on teil vaja teineteisega rääkida ka kõige keerulisematest asjadest. Rasked emotsioonid keerulisel hetkel on üks nendest asjadest, mida ei tohi kahe silma vahele jätta.

Allikas: Awarenessact