Aga üks asi, millele Nicole kohe mõelda ei taibanud, oli see, et ta kaotab lahutusega palju rohkem, kui ainult oma abikaasa:

1. Sa kaotad oma sõbrad

Inimesed valivad pooli. Olenemata sellest, kas nad teevad seda meelega või mitte, teie ühised sõbrad valivad kas sinu või tema. “Abielu ajal sain sõpradeks paljude oma eksabikaasa sõpradega, mistõttu oli see mu jaoks eriti keeruline, sest minu silmis olid nad täpselt sama palju minu sõbrad kui tema omad,” rääkis Nicole. “Aga nemad seda nii ei näinud. Ma kaotasin palju sõpru, mis tähendas ka seda, et kaotasin toe, mida väga vajasin.”

2. Sa kaotad enesekindluse

Miski ei pane su enesehinnangut rohkem proovile, kui teadmine, et sa tegid katastroofilise otsuse abielluda vale inimesega. Kui su lahutus on kole ja raske, nagu Nicole’i oma, röövib see sult su enesekindluse, sest mõtled, kuidas sa üldse temaga nii kaua suutsid koos olla ja kuidas said olla suhtes inimesega, kes sinu kohta nii inetuid sõnu pillub ja tunned end rumalana, et tema tõelist palet kohe ei näinud.

3. Sa kaotad oma perekonna

“Olime eksiga koos 12 aastat. Tema perekond sai osaks minu perekonnast ja olenemata sellest, kas meil oli või ei olnud suurepärane suhe, olid nad ikkagi mu perekond,” tunnistab Nicole. “Ja nad olid alati perekond minu lastele. Aga lahutuse ajal — ja ka pärast seda -, meie suhe muutus drastiliselt. Nad ei olnud enam inimesed, kelle poole tahtsin kriisi ajal pöörduda." Sa ei taha nende peale enam loota, sest tunned, et nad mõistavad sind hukka ja sa tead, et nad on tema poolel, sest nad on tema veresugulased.

4. Sa kaotad oma lastega veedetavat aega

Sa tead, et pead jagama oma eksiga pühasid ja sünnipäevi, erilisi päevi või veetma need piinlikkus vaikuses koos temaga, aga sa ei mõista veel, kui palju neid kordi on ja kui valus see saab olema. Ja see ei lähe ajaga lihtsamaks. “Kohe, kui nad lahkuvad, hakkad sa oma lapsi igatsema ja kohe, kui nad koju jõuavad, muretsed selle pärast, millal nad jälle ära lähevad,” möönab Nicole.

5. Sa kaotad asju

See kõlab küll esimese maailma probleemina, et muretsed materiaalsete asjade pärast, aga see on tõsi. Sa võid kaotada oma lemmiku diivani või parimad käterätikud. Sa kaotad oma kodu, kui just sina pead välja kolima või otsustate selle koos maha müüa. Teie auto, taldrikud, blender — sa kaotad poole sellest.

6. Seega kaotad sa ka raha

Nüüd, kui peate oma maise vara pooleks jagama, pead kulutama raha ka juristi, uue kodu ja mööbli jms peale ega saa neid kulutusi kellegagi jagada. Sa kulutad nii palju raha lahutuse peale, et mõte kunagi uuesti lahutada tekitab sinus tunde, et sa ei tahagi enam kunagi abielluda.

7. Sa võid kaotada oma kodulooma(d)

Võimalik, et just sina oled see, kes peab loobuma oma kodulooma(de)st oma eksabikaasa kasuks. “Lahutades muretsesin nii palju oma laste pärast ja mis nendega juhtub, et ma ei jõudnud loomade peale enne lahutuse jõustumist isegi mõelda,” tunnistab Nicole. “Nad ei olnud miski, mis oleks tulnuks teemaks, kui kohtusime oma advokaatidega ja kui sa mult seda nüüd küsid, siis ma ei pea seda õigeks. Meie koduloom jäi minuga, aga see pole enam sama. Ka tema kaotas kellegi.”

Lahutus on keeruline protsess, mis pöörab su maailma pea peale ja sunnib sind end uuesti leidma. Kõik teid ümbritsevad inimesed (ja loomad) on sellest mõjutatud, aga ära keskendu vaid sellele, mille kaotad. Kõige suurem kaotus on inimene, kellest lahutad ja see teeb ka kõige rohkem haiget.