Tundub võimatu? Kuid see on täiesti võimalik!

Võta hetkeks aega ja mõtle selle peale, kui palju toitu te oma peres iganädalaselt ära viskate. Ikka juhtub, et mõni toit on säilimiskuupäeva pikalt ületanud ja kahetsusega märkad sa seda alles nüüd. Või on mõnda sööki tehtud liiga palju, niiet keegi ei ole jõudnud seda ära süüa.

Samuti on pea igas peres köögikapid täis poolikuid pakke kuivaineid, külmkapid on pungil täis erinevaid kastmeid ja hoidiseid, kuid ikkagi on vaja iga päev poes käia, sest süüa nagu justkui poleks.

Kuidas siis säästa sadu eurosid?

Kogu terve pere kokku, tehke köögikapid ja külmkapp tühjaks. Siis saad selgema ülevaate kogu toidust, mis sul kodus juba olemas on. Peale ülevaate saamist on sul võimalik nuputama hakata retsepte, mida kasutades saaks enamiku kodus olevatest toiduainetest ära kasutada.

Väga vajalik on iga kord poodi minnes teha nimekiri vaid kõige hädavajalikumast. Võtke terve perega eesmärgiks kasutada ära iga söödav asi tervest köögist. Kui seda huvitavalt teha, satute päris kiiresti hasarti.

Kuna enamasti on kodus päris palju kuivaineid, kastmeid ja hoidiseid, siis neid saab kasutada erinevate söökide tegemiseks edukalt ära. Need, kes on juba seda eksperimenti läbi viinud, märkasid, et ostes poest ainult hädavajalikku ja kasutades ära kõike, mis kodus juba olemas, säästsid nad ühe kuuga mitusada eurot.

Selline käitumine on kasulik mitte ainult rahakotile, vaid ka keskkonnale, sest igaüks meist peaks vähendama arututes kogustes toidu minema viskamist.

Allikas: DailyMail