Et seda ei juhtuks, jagame häid nõuandeid, kuidas taimed võiksid kuivemas keskkonnas siiski ellu jääda.

Ära hoia taimi enam samas kohas, kus suvel

Kuna sügisel on valgust vähem ja ka päevad ei ole enam nii pikad, ei saa taimed samades kohtades olles enam nii palju päikest. Uuri oma kodus välja kohad, kuhu vähene päike päeva jooksul paistab, ja aseta taimed sinna (need taimed, mis tahavad päikesevalgust).

Ära tee meelega õhku veel kuivemaks

See soovitus puudutab eriti neid inimesi, kes elavad keskküttega korteris. Kütmine muudab õhu kuivaks ja taimed võivad hakata kiiremini närtsima. Kui sul on toas kamin, püüa seda mitte väga tihti kütta, sest taimed hakkavad kuivusest närtsima.

Ära lase taimedel tolmuseks saada

Kuiv õhk ja tolm käivad käsikäes, kuid ei ole hea, kui taimede peale langeb palju tolmu. Puhasta aeg-ajalt oma taimi või tee neile vesivanne.

Ära pane taimedele sügisel väetist

Enamike taimede kasv aeglustubki sügise- ja talveperioodil ning kui sa paned taimedele väetist, et nende kasvamist kiirendada, võid sa need sootuks ära tappa.

Sügisel kasta taimi teistmoodi kui suvel

Kuumadel suvepäevadel kuivasid taimed eriti kiiresti, mistõttu tuli sul neid arvatavasti tavalisest tihedamini kasta. Kuid sügisel on teine lugu. Kuna taimed kasvavad ka aeglasemalt, on sul ehk vaja neid kasta ainult kord nädalas või isegi kord kahe nädala tagant.

Allikas: MindBodyGreen