“Küsin teilt nõu, sest ma ei tea, kuidas seda lahendada. See probleem on häirinud mind juba mitmeid aastaid, täpsemalt siis nii kaua, kui ma olen oma abikaasa ja laste isaga koos olnud. Meest kohtasin ma seitse aastat tagsi ja nüüd on meil kaks imetoredat pisikest last.

Probleem on siis selles, et mees ei luba mul autot juhtida, kui ka tema peab samas autos olema. Muidu ei ole probleemi, meil on peres kaks autot, millest üks on minu oma, sest mina olen lastega kodus. Me elame Tallinna piiri ääres ja kuna ühte last on vaja sõidutada vahel lasteaeda ja teist trenni, rääkimata siis arsti juures käikudest ja poetrettidest, siis oleks mõeldamatu, et ma peaksin kõiki neid käike tegema marsaga, mis sõidab mõned korrad päevas.

Mul on load olnud kümme aastat, ma pole elu sees teinud ühtegi avariid (erinevalt mehest!) aga igakord, kui me läheme näiteks perega nädalavahetusel väljasõidule, ei luba ta mind rooli. Ütleb, et tegelegu ma tagaistmel laste lõbustamisega või vaadaku teed. Minu jaoks on see väga solvav! Ma olen hea juht ja ma arvan, et selline käitumine minu mehe poolt hakkab varsti lastele halvasti mõjuma, kui nad näevad, et nende isa ei austa nende ema. See kasvatab ju naistevaenulikku suhtumist.

Olgu öeldud, et see on ainuke probleem meie suhtes. Muidu austab mu mees mind väga ja kordagi pole olnud teemat, et seda või toda naised ei peaks tegema.”

Kallid lugejad, palun teid väga, andke mulle nõu: kuidas panna mees mõistma, et ka mina võiksin vahel autot juhtida ja tema võiks istuda kõrvalistmel?