Kui sa oled mõnel õhtul peale tööd või nädalavahetusel väsinud ja tüdinenud, kuid tahaksid midagi saavutada, siis see kaks ühes meetod on justnimelt sulle mõeldud. Mis oleks parem, kui vaade ilusale ja puhtale kodule ning teadmine, et selle saavutamiseks oled kulutanud mitusada kalorit? Kuna kodu koristamine on miski, millest keegi meist ei pääse, siis oled sa terve aeg kulutanud neidsamu kaloreid, millest kohe rääkima hakkame, aga nüüd saad sa teada, millised kodutööd kulutavad kõige enam kaloreid. Kui mõni neist on sulle vastumeelne, siis on võimalus, et tänu kulutatud kalorite hulgale muutub see majapidamistöö sulle meeldivamaks.

Eks kulutatud kalorite hulk oleneb kõige rohkem loomulikult sellest, kui kaua ja põhjalikult sa neid konkreetseid tegevusi teed, aga toome sinuni keskmised numbrid:

Väikeste laste kandmine: kulutad keskmiselt 260 kalorit, kui teed seda ligi 100 minutit päevas

Väikese lapse eest hoolitsemine (riietamine, vannitamine, söötmine): umbes 250 kalorit päevas

Kodu koristamine: 100 kalorit

Lastega mängimine: 175 kalorit päevas

Voodite tegemine: 25 kalorit

Laua katmine: 50 kalorit

Igasugune liigutamine kulutab kogu aeg vähesel hulgal kaloreid, aga nüüd tead, et kui muidu tundus igapäevane kodu koristamine või lapsega mängimine tüütu tegevusena, siis vähemalt saad sa mõelda, nagu sa teeksid sel ajal trenni. Ehkki tulemused ei ole muidugi võrreldavad nende inimestega, kes käivad iga päev jõusaalis, on see ikka parem kui mitte millegi tegemine.

Allikas: Daily Mail