Alates sellest, et võid teenida kogu oma sissetuleku müües isetehtud küünlaid e-poes kuni selleni, et oled täiskohaga suunamudija — need on kõigest üksikud näited sellest, kuidas tänapäeval ära elada on võimalik.

1. Äpid leiutati alles 2000ndate lõpus, mistõttu äppide arendajaid ei olnud veel kellelgi vaja

2. Kuigi droonid on olnud aastaid olemas, polnud erinevad kauplused hakanud neid veel transpordivahenditena kasutama. Need droonid aga vajavad operaatoreid.

3. Sisuloojaid 1999. aastal veel ei olnud, sest keegi ei vajanud nende poolt loodavat sisu

4. 20 aastat tagasi olid meil vaid raadiosaatejuhid, aga täna juhivad paljud neist hoopis podcaste

5. 3D printerid ei tööta iseenesest, vaid vajavad tehnikuid. 2020. aastaks peaks sellest saama 21 miljardit dollarit väärt tööstus.

6. Kuigi mõjuisikuks olemine pole just kõige traditsioonilisem karjäärivalik, on inimesi, kes teenivad kõigest ühe postituse eest tuhandeid eurosid.

7. Muide, sotsiaalmeediast on saanud nii suur osa meie igapäevaelust, et paljud ettevõtted on ammu palganud endale sotsiaalmeedia juhid, kes aitavad erinevaid kontosid sisuga täita.

8. Jätkusuutlikuse spetsialistid hoolitsevad täna selle eest, et ettevõtete tegevus oleks harmoonias keskkonnaga ja ettevõtete jalajälg oleks võimalikult väike.

9. Mitmed ettevõtted on enda ridadesse palganud ka inimesi, kelle tööks on hoida silm peal sellel, mida kliendid ja ettevõtte töötajad räägivad firmast kontoris ja sotsiaalmeedias

10. Täna oleme Uberi, Bolti ja muude sõidujagamisteenustega niivõrd harjunud, et tundub uskumatu, et need tekkisid alles ca kümme aastat tagasi

11. Kuigi käsitööhuvilised ettevõtjad on alati olemas olnud, tegutsevad paljud neist nüüd ainult veebikeskkondades, kus nad oma tooteid edukalt müüvad

Allikas: INSIDER