1. Kaunista kodu kohe 1.detsembril — nii on sul terve kuu pühi pidada, tähistada, rõõmustada ja nautida seda imekaunist ja maagilist aega!

2. Mängige kodus jõulumuusikat ja õppige jõululaule.

3. Tehke ise jõulukaardid ja saatke need ära ka. Lastele väga meeldib meisterdada ja oma kätega tehtud kaarti vanaema või sõbra riiulil nähes on nende rõõm üüratu! Ka kaartide kirjutamine, markide kleepimine ja ümbrikute posti panemine on nii vahva ja kuna seda ju väga tihti teha ei saa, lisab see jõuluajale kindlasti omamoodi elevust.

4. Loobuge kingitustest ja tehke nende asemel üks meeleolukas perereis. Lapsed väärtustavad koosveedetud aega palju rohkem kui asju!

5. Koostage kuu algul nimekiri toredatest asjadest, mida tahaksite sel jõulukuul teha ja riputage see kuhugi nähtavale. Ja tehke need asjad ära ka!

6. Tehke kappides suurpuhastus ja tõstke kottidesse mänguasjad ja raamatud, mida te enam ei kasuta ning viige need heategevusse.

7. Tehke koos üks korralik piparkoogimaja ja kaunistage see ära. Pange kuhugi nähtavale kohale, et tükike teie omaloodud muinasjutust oleks iga päev silme ees.

8. Ka piparkookide küpsetamine (eriti siis, kui olete ise taigna ka valmistanud) käib jõuludega lahutamatult kokku.

9. Kirjutage ja pange posti kiri jõuluvanale.

10. Vähemalt ühe korra jõulukuu jooksul pidage maha üks korralik pidžaamapidu — filmid, küpsised-kommid-piparkoogid, padjasõda, madratsitest kindlus, telk toas… ikka korralik, et oleks, mida meenutada.

11. Kord nädalas vaadake ühiselt mõnd jõulufilmi.

12. Või miks ka mitte igal õhtul! Jõuluteemalisi filme, multikaid ja saateid leiab igalt poolt!

13. Järgmiseks seadke sisse lauamänguõhtud, et kogu pere saaks koos olla ja lustida.

14. Üheks õhtusöögiks võiks olla juustufondüü…. Või magustoiduks šokolaadifondüü. Seda juba iga päev ei saa ja kindlasti saavad lapsed tõelise elamuse!

15. Üks tore mäng, mida on eriti lahe mängida suures grupis, on rämpskingimäng. Igaüks valib kasutatud asjade poest (või oma kodust) mingi eriti totaka vidina, pakib selle kenasti ära ja paneb kuuse alla. Pakid nummerdatakse ja kausi sisse pannakse sildid numbritega. Kordamööda võetakse kausist number ja sellele vastav pakk kuuse alt. Pakk tuleb kohe avada. Järgmine inimene saab valida, kas varastab selle lahti tehtud kingi ära või valib endale uue. Kolmas õnnelik saab valida, kas võtab eelmise kahe seast endale midagi või kuuse alt uue paki. Ja nii edasi. Kui sinult kink ära võetakse, saad olemasolevate avatud kinkide või veel avamata seast endale uue valida. Ja senikaua mängite, kuni kõikidel on mingi nänn käes.

Selle mängu eesmärk ei ole materiaalne, vaid lihtsalt lustida ja lõbutseda! Paki sisse võib panna MIDA IGANES — tikutoos, vana ühe jalaga nukk, viis aastat vana moos, vetsupaber, linnusööt vms, peaasi, et oleks lõbus ja naljakas!

16. Kui lapsed on voodisse läinud, on ema-isa kahekesi olemise aeg! Kasutage seda siis targasti ja efektiivselt omavaheliste asjade ajamiseks (jajah, saad aru küll), et oleks energiat ja head tuju homse vahva jõulupäeva jaoks!

17. Süüdake küünlad ja meenutage neid, keda meie seas enam ei ole. Rääkige neist lastele, vaadake pilte, meenutage lugusid.

18. Õhtul hilja, kui väljas on juba täitsa pime, pakkige kogu perekond autosse ja sõitke oma linnas või naabruskonnas ringi ja vaadake jõulutulesid!

19. Pakkige kuuse alla üks kingitus, mis avatakse kõige viimasena, kui kõik muud tegevused on juba tehtud. Las ta tekitab seal põnevust ja elevust, kuni enam oodata ei jaksa. Sinna võiks pakkida midagi sellist, mis tooks rõõmu tervele perele.

20. Jõululaupäeva ja jõulupühade hommikud võiks alata millegi väga erilisega — olgu selleks siis eriti maitsev hommikusöök tavalise pudru asemel, maitsev kakao, muffinid, jõulukeeks vms, mis kohe voodist tõustes peotuju toob ja naeratuse näole võlub.

21. Lugege igal õhtul enne voodisse minekut jõulumuinasjutte.

22. Meisterdage igal aastal vähemalt üks jõuluehe, mida kas kuuse külge riputada või mujal kaunistuselemendina kasutada. Lõpuks saab neist kokku väga uhke kollektsioon, milles iga ehtega seostuvad oma lugu ja omad mälestused.

23. Tehke igal jõululaupäeva hommikul üks perepilt, mis jääb teile alatiseks kauniks mälestuseks.

24. Jõuluvanal võiks olla päris oma paber, mille sisse tema igal aastal oma kingid pakib. Jõuluvana paberisse võib olla pakitud igale lapsele ainult üks kink, või siis kogu pere saab ühesugused pakid (jõuluvana ja päkapikud peavad siis omavahel kokku leppima, kust seda salajast paberit saab.

25. Kui mitte igal õhtul või igal nädalal, siis vähemalt jõululaupäeva õhtul öelge igaüks vähemalt viis asja, mille üle te tänulikud ja õnnelikud olete. Tänulikkuse harjutusi tasub tegelikult tihemini teha, et iseendale meelde tuletada neid pisiasju, mis elu elamisväärseks muudavad.

Allikas: Mommyonpourpose