1. Loodusest inspireeritud

Lase loodus tuppa! Käbid, pärjad, kuuse- ja männioksad, puidust ehted ja küünlajalad, puukoorest nikerdused või puukooreimitatsiooniga kaunistused-lauakatted-ehted… Kuuse külge võimalikult looduslähedased ehted, küünlad põlema, kaminasse elav tuli ja ideaalne jõulumeeleolu ongi loodud!

2. Sinine värv

Traditsioonilised värvid punane ja roheline ei kao jõulupaletist muidugi kunagi, nii et neid kasutades ei pane sa ka sel aastal kindlasti mööda. Aga kui soovid midagi teistmoodi, siis sel aastal on trendivärv hoopiski sinine! Tumesinine ja akvamariin on põhitoonid, mida võiks kombineerida mahedamate või siis hoopiski veel särtsakamate värvidega. Sinised toonid mõjuvad rahustavalt ja pingeid maandavalt, kuid nendega ei maksa liiale minna — liiga palju tumesinist võib hoopis tuju ära viia ja morniks teha. Õiges koguses siniseid detaile aga lisavad su kodule paraja annuse glamuuri!

3. Mustrid

Kui soovid särtsakamat kodusisustust, võta appi täpid ja triibud — just need mustrid on peagi saabuvate jõulude kõige suuremad tegijad. Kalasabamuster on number üks, aga igas suuruses täpid ja mummud sammuvad jõudsalt kaasa! Kui julged, hulla täiega ja kasuta kalasaba või mummusid kujunduses põhielemendina ja üllata oma peret ja külalisi täiesti uutmoodi ja ekstravagantse jõuludekooriga. Kui nii palju täppe ja tripe ajab su pea valutama, siis võta tuure pisut maha ja kasuta neid näiteks salvrättidel, jõulukaartidel vms. Igal juhul on efekt täiuslik!

4. Tuledemöll

Küünlad ja jõulutuled ei ole jõulukaunistuste maailmas muidugi mingi uudis, kuid sel aastal võidki kogu oma elamise ainult jõulutuledega kaunistada. Mida rohkem, seda uhkem! Küll aga juhime tähelepanu sellele, et külm ja ere valgustus hakkab oma menu üpris kiiresti kaotama ning võimust võtab soe ja kuldne helk. See loob kindlasti hubasema ja romantilisema meeleolu.

5. Hellita kõiki meeli

Heli, valgus, lõhnad, tekstuurid — pööra nendel jõulupühadel tähelepanu kõikidele meeltele! Plastmasskuuseke plastmasskuulidega on parem kui mitte midagi, aga värskelt metsast toodud ja lõhnav päris kuusk koos tulede ja tähendusrikaste ehetega, romantiline küünlavalgus, glögi ja piparkookide lõhn, soe pleed ja villasokid ning helge jõulumuusika loovad selle kõige õigema meeleolu.

Allikas: Springfair