Vahet pole, kumb teist selle suhte lõpetas, tõenäoliselt oled segaduses ja mõtled sageli mõtteid stiilis “mis oleks, kui…”. Selleks, et saaksid aga kiiremini “paraneda” ning ellu taas õnne ja armastust lubada, tasuks puhastada ära oma tšakrad ja seeläbi negatiivsest energiast vabaneda.

Selleks, et esmalt üldse mõista, millised tšakrad sul tasakaalust väljas on, soovitab holistiline suhtenõustaja Kate Dreyfus sul kuulata oma keha ja emotsioone. Pööra iseendale tähelepanu ja pea meeles, et suhtuksid endasse sel keerulisel ajal hoolivalt.

Saa teada, mida iga tšakra esindab, kuidas mõista, et see on blokeeritud ja mida teha, et seda puhastada ning minevik minevikku jätta.

JUURTŠAKRA

Juurtšakra asub su selgroo alaosas ja vastutab selle eest, et oleksid “kahe jalaga maa peal”. “Selleks, et tunneksid end turvaliselt ja rahulikuna, mida on lahkumineku perioodil väga vaja, on oluline hoida see tšakra tervena ja tasakaalus.

Kui su juurtšakra on blokeeritud, võid tunda, et su elus on kriis. Sa ei tunne end turvaliselt ja oled pidevalt väsinud.

Selleks, et seda puhastada, korda seda lauset: “Minu jaoks on turvaline olla praeguses hetkes täiesti rahulik. Minust, sellisena nagu ma olen, piisab.”

Lisaks sellele toitu tervislikest punastest toitudest nagu õuntest, peedist, tomatitest ja marjadest ning kanna punaseid ja pruune riideid ja kingi. Dreyfus soovitab sul võimalikult palju ka paljajalu käia.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: patšuli

SAKRAALTŠAKRA

Sakraaltšakra leiad alakõhult, nabast nelja sõrme laiuselt alt poolt ning sealne energia peegeldub väga tugevalt ka selles, kuidas sa end tunned. “See tšakra võib toetada ka meie loomingulisust, seksuaalsust ja suhet rahaga,” teab Dreyfus. Kui sa koged seksuaalseid või finantsilisi probleeme, soovitab Dreyfus sul korrata seda mantrat: “Ma olen särav, kaunis ja tugev ning ma naudin tervislikku ja kirglikku elu.”

Oranžid toidud nagu apelsinid, mangod, porgandid ja melonid ning oranžid riided aitavad sul seda piirkonda “puhastada”. Kuna see tšakra on otseses seoses ka veega, soovitab Dreyfus minna vanni, ujuma või veeta aega veekogu ääres.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: sandlipu ja ylang-ylang

PÄIKESEPÕIMIKU TŠAKRA

Naba kohal asuv päikesepõimiku tšakra toetab meie turvatunnet ajal, kui proovime olla taas iseseisvad ja otsime oma väärtust. Kui tunned hirmu või su enesehinnang on madal, korda seda mantrat: “Ma austan enda sees peituvat jõudu ja püüan sellega ühendust leida.”

Kollane on parim värv, et seda tšakrat toetada, mistõttu söö nüüd ekstra palju ananassi, banaani, maisi, ingverit ja kurkumit ning kanna kollaseid riideid. Lase oma ellu võimalikult palju päikesepaistet.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: kaneel ja piparmünt

SÜDAMETŠAKRA

Pole mingi üllatus, et just südametšakrat mõjutavad lahkuminekud väga sügavalt. Kui su süda on murdunud, tunned end üksikuna ja kardad, et keegi ei armastagi sind enam. Nüüd on väga lihtne oma süda sulgeda, aga tegelikult peaksid tegema just vastupidist, et su süda saaks paraneda ja taastuda ning uutele võimalustele vaba olla.

Söö praegu rohelisi toite nagu avokaadot, brokolit ja salatilisi ning kanna rohelist värvi. Hinga sügavalt sisse-välja, et oma energiat puhastada.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: roosiõli

KÕRI- ehk KURGUTŠAKRA

Kui sa oled kunagi elus oma tõelisi tundeid alla surunud või otsustanud mitte avameelselt oma mõtteid väljendada, siis tead, mida tähendab, milline tunne tekib, kui kurgutšakra on blokeeritud. “Lahkumineku ajal on oluline mitte hoida kõike endas,” õpetab Dreyfus. “Oluline on just end väljendada ja lasta kõik välja. Võid seda teha päevikut pidades, sõbraga rääkides, eksile kirja kirjutades, mida sa ei pea ära saatma, või patja karjudes.” See mantra võib aidata: “Ma räägin oma tõde vabalt ja avatult.”

Sinine värvitoon võib aidata sul seda tšakrat puhastada. Varu nüüd koju palju mustikaid ja kanna siniseid riideid. Abi võib olla ka tähistaeva imetlemisest.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: eukalüpt

KOLMANDA SILMA TŠAKRA

Kolmanda silma tšakra, mis asub kahe kulmu vahel keskel, veidi ninajuurest üleval, võib aidata vaadata tulevikku ja näha raskel ajal suuremat pilti. Kui tunned, et sa ei suuda keskenduda või näed asju vales valguses, korda seda fraasi: “Ma olen avatud oma sisemisele giidile ja tarkusele.”

Indigo-lilla on parim värv, mida praegu kanda ja ka lillast lehtkapsast, viinamarjadest ja murakatest on abi.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: lavendel

KROONTŠAKRA

Sinu pealael asuv kroontšakra aitab sul olla ühenduses oma kõrgeima teadvuse, sisemise tarkuse ja universaalse armastusega. See aitab sul küsida endalt, mida sul oleks sellest olukorrast õppida.

Kui tunned, et sa ei tea, kuidas edasi liikuda või oled unustanud asjad, millest sa päriselt hoolid, võib olla see tšakra tasakaalust väljas. Sel juhul korda järgmist mantrat: “Kõik on hästi. Sel hetkel olen rahulik ja universumiga ühenduses.”

Kanna lillat, et puhastada oma kroontšakra ning võta aega, et oma keha ja meeltega taas ühendusse astuda.

Eeterlik õli, millest võib kasu olla: viiruk

Tšakrate puhastamine ei ole imeravim, mis aitab kohe valust üle saada, aga sel on võimalik su meeli peale lahkuminekut rahustada.

Allikas: elite daily