Mõned aastad tagasi, kui mu kõige noorem laps sai täiskasvanuks ja kolis kodust välja, otsustasime abikaasaga lahku minna. Olime juba aastaid elanud nii erinevates maailmades ja see tundus loomuliku sammuna.

Kuna noorem laps kolis kodust välja ja läks välismaale ülikooli, pidin viimased aastad teda toetama, aga nüüd on ka tema lõpuks tööle läinud ja teenib ise elatist ehk keegi enam minust otseselt ei sõltu. Seetõttu olen mõelnud, et võiksin oma palgatööst loobuda ja eluga midagi paremat peale hakata.

Olen töötanud viimased 30 aastat algklasside õpetajana ja nüüd tunnen, et enam ei jaksa seda sama asja iga päev teha. Näen, kuidas mu lapsed reisivad, õpivad ja töötavad välismaal ja naudivad elu ning tahaksin ka midagi sarnast. Paljud soovitavad mul hakata lihtsalt lapsi hoidma, sest kahe-kolme lapsega oleks lihtsam kui päevast päeva koolis õpetada, aga ma tunnen, et laste kasvatamisest on mul kopp ees. Tahaks midagi muud...

Olen paaril korral viimaste aastate jooksul ka reisil käinud ning avastanud, et minu tulevane kodumaa võiks olla hoopis Hispaania või Kreeka või midagi kolmandat ning tulevane töö liikuv, seotud reisimisega. Aga kuidas saab üks naine, kes on 30 aastat töötanud õpetajana, nüüd leida töökoha, mis võimaldaks hoopis reisida?

Kuna mul on kodulaen ja muud kohustused kaelas, on mul vaja püsivat sissetulekut. Väikese summa teenin igakuiselt ka küünetehnikuna, mul on pisikene salongike, aga see kõiki arveid ära ei maksa ning on pigem hobi.

Tahaksin uut tööd, mis võimaldaks maksta ära maksud, aga rahuldaks ka mu reisikirge ja loomingulist meelt. Ehk oskab keegi nõu anda, kust alustada?