Need on asjad, mida kindlasti teha ei tasuks:

1. Sa ei kasuta valgustust enda heaks ära

Hämaramal ajal, kui päike loojub veel vara, on kodune valgustus üks kõige olulisemaid asju, mis aitab jätta tubadest avarama mulje. Oluline pole siinkohal mitte ainult valgusti disain, vaid ka see, kus (näiteks, millisel kõrgusel) see parasjagu asetseb.

2. Su mööbel on liiga suur või liiga väike

Väikeses ruumis on ekstra oluline pöörata tähelepanu mööbli ja muude asjade mõõtudele. Väikeses ruumis elades pead paljust loobuma ja olema kindel, et asjad, mida sa oma koju tood, sinna ikka mahuvad. Mõõda korralikult ja osta asju, mida sa päriselt vajad.

3. Sa ei kasuta asju, millel on mitu otstarvet

Väikeses kodus võiksid mööbliesemed olla mitmekülgsed ja sellised, mida on kerge ühest kohast teise tõsta. Pikendatav laud või kokkupandavad toolid on siinkohal hea näide, sest ajal, kui sa neid ei vaja, saad need kappi peita.

4. Su mööbel on liiga tume

Sageli on kitsas ruum ja tumedad toonid omavahel seotud. Kui sul on juba kodus mõni tumedat värvi mööbliese, näiteks tumepruun diivan, kata see heledate patjate ja pleediga. Kata põrand heleda vaibaga ja värvi seinad samuti valgemaks ning riputa neile ruumi täiustavad kunstiteosed.

5. Sa ei kasuta ära vertikaalset ruumi

Kui oled kunagi vaadanud mõnda kodusisustusele pühendunud saadet, siis tead, et sisekujundajatele meeldib tegutseda suunaga ülevalt alla: riiulid ei pea olema sügavad, aga need peavad jooksma põrandalt laeni, et sa ei raiskaks väärtuslikku ruumi. Kasuta seda teadmist igal pool, näiteks ka kitsas vannitoas.

6. Sa ei kasuta ära kapipinda

Fakt on see, et väikeses korteris tuleb kapipind läbi mõelda ning seda võimalusel juurde tekitada. Sahtlid voodi all, korvikesed riiulitel ja muud kavalad lahendused aitavad sul ruumist maksimumi võtta.

7. Su esik on kitsas ja kola täis

Esmamulje on ülioluline ja mõtle, mida sa soovid, et inimesed näevad, kui nad su koju sisenevad? Ära täida oma esikut riideid täis nagide ja jalanõude hunnikutega, vaid pane asjad, mida sa parasjagu ei kanna, kappi peitu.

Põhiline, mida väikesesse korterisse kolides teadma pead, on see, et sul tuleb paljudest asjadest loobuda, kui tahad, et su kodu oleks ilus ja puhas. Mõista, et sa ei saagi kõike head korraga.

Allikas: Apartment Therapy