Ärevushäirete leevendamisest kvaliteetsema une ja seksuaalse naudinguni — iseendaga mängimisel on nii mõnigi kasutegur ja kui tunned, et su elus on praegu rohkem stressis, võib just see aidata sul end natukenegi paremini tunda. Parim viis, kuidas selles veenduda? Asu tegutsema!

Kui vajad veel põhjuseid, siis loe ja saa teada, kuidas masturbeerimine su tervisele hästi mõjub:

1. Leevendab stressi ja ärevust

Koroonaviiruse levikuga seotud uuringud on pannud su tõsiselt muretsema? Esiteks tea, et sa ei ole üksi. Ja teiseks, proovi end puudutada. Tõsiselt ka!

2. Rohkem seksuaalset naudingut

Masturbeerimine aitab sul mõista, mis sulle täpsemalt meeldib ja kuidas sa tahad, et sind puudutataks. Kui saad need asjad selgeks, saad seda kõike juba oma partnerile õpetada ja sel juhul on ju selge, et su järgmine vahekord võib olla hoopis meeldivam.

3. Tervem süda

Iga inimene, kes on kunagi masturbeerinud, teab, kui kiiresti tema süda selle tegevuse ajal tuksuma hakkab ja see kõik mõjub su südame tervisele hästi. Tegemist on justkui lühikese treeninguga, mis on võrreldav jalutuskäiguga, aga millel on toredam lõpp.

4. Kvaliteetsem ööuni

Sa ei suuda viimasel ajal üldse sügavalt magada? 2019. aastal avaldatud uuring tõestas, et masturbeerimine parandab une kvaiteeti, sest tunned end pärast seda tegevust väsinuna ja samas oled ka rohkem lõõgastunud.

5. Oled sealt alt märjem

Erutudes vabaneb su vagiinas vedelik, mis aitab sind sealt alt poolt "niisutada". Ja kuigi libestid on suurepärased tooted, aitab masturbeerimine su vagiinal end ise paremini niisutada.

6. Tugevad vaagnapõhjalihased

2015. aasta uuring tõestas, et naistel, kes on seksuaalselt aktiivsed, on tugevamad vaagnapõhjalihased, mis mängib suurt rolli seksuaalse heaolu ja rahulolu puhul.

7. Valutunde leevendamine

Järgmine kord, kui sind päevade ajal kõhukrambid vaevavad, haara oma vibraatori järele, sest see aitab valutunnet leevendada.

Allikas: Well+Good