"Imago teooria kohaselt on meil kõigil oma elu pagas — vastamata tunded, enda kaitsmise vajadus, millestki ilmajäämine. Tihti tõmbab meid suhetes nende inimeste poole, kes esindavad seda osa meist, mille oleme kunagi kaotanud. Me astume suhtesse lootusega, et partner täidab meie karika, vastab meie tunnetele ja soovidele," avaldab Tammsaar-Ojamets.

"Armuda on kerge, armastust hoida raskem. Kui armumise faas saab läbi, tekib võimuvõitlus ja me ei saa enam tihti aru, miks oma partneriga koos oleme. Kipume käituma nagu lapsepõlves, kui tundsime end ohustatuna, kuid täiskasvanute suhetes ei pruugi need mustrid toimida.

Tahame suhetes alateadlikult terveneda mineviku taagast. Paraku ei suuda inimesed, kes meid tõmbavad, tihti pakkuda seda, mida me sisimas vajame. Et suhete kvaliteeti parandada, tasub vaadata sügavalt enda sisse. Suureks abiks on ka terapeut, kes aitab paaril oma mustrid läbi arutada. Kui oleme teadlikud oma mustritest ja partneri vajadustest, saame koos terveneda ja suhet turvalisena hoida. Suhted on meie võimalus inimesena kasvada."