Me kõik unistame, et leiaksime oma hingesugulase.

Kuid reaalsus on, et elu ei lähe alati nii nagu planeeritud. Disney fantaasialood, millega üles kasvasime, ei pruugi saada reaalsuseks. Alati pole lihtne leida seda üht tõelist armastust. Vahel armume suvalistesse möödujatesse, kes ei ole meie hingesugulased. Vahel ajame õppetunnid hingesugulastega segi. Ja vahel on lihtsalt vaja rohkem aega ja uskumist, et oma elu tõelise armastusega kohtuda.

Mõned inimesed väidavad, et meil on ainult üks võimalus päriselt armastust tunda. Mõned usuvad, et iga inimene, keda kohtame, saab osaks meie hingest. Meie usume mõlemat.

Meie elu kolm armastust algavad esimesega. Oh, see esimene armastus... Kui puhtalt see kõlab? Meie esimene armastus muudab meid kõige rohkem, on intensiivne ja unikaalne. See on esimene kord, kui vaatame oma tunnetele otse silma. Hetk, kui õpime, mis tunne on, kui teine inimene meid armastab. Esimene armastus on sageli intensiivne. Me kogeme armastust esimest korda. Kõik on uus. Puhas. See on nagu muinasjutt. Me ei mõtle piiridele ega südame murdmisele. Me andume täielikult, veenes iseennast, et see kestab igavesti. Et inimene meie kõrval ongi SEE ÕIGE.

Ja üllatavalt mõned inimesed isegi abielluvad oma esimese armastusega. Kuid sageli see armastus ei jää püsima. See teeb meile haiget hetkel, kui me seda kõige vähem ootame ja jätame meid katkiseks. See mõjutab meie elu väga erilisel viisil. See annab meile korraliku õppetunni.

Peale pikka kaotusvalu avame me end uuele seiklusele. Meie elu teisele armastusele. Sel korral me ei ole nii hoolimatud iseenda vastu nagu eelmisel korral. Me oleme ettevaatlikumad, nagu see oleks mäng, mille me sel korral kindlasti võitma peame. Ja ehk ongi see põhjus, miks sageli seegi ei jää püsima, olenemata sellest, kui väga seda tahaksime. Kui esimene armastus õpetab meile nii mõndagi iseenda kohta, siis teine armastus õpetab meid lahti laskma. See õpetab meile, et elu ei ole alati aus.

Ja seejärel tuleb kolmas armastus. Peale mõnda läbikukkunud suhet, südamevalu ja pisaraid, saabub kolmas armastus meie ellu siis, kui me seda kõige vähem ootame. See kasvab aeglaselt ja vaikselt. Alguses sa isegi ei märka seda. See tuleb teisel kujul. Kujul, mis ei meenuta sulle romantilist armastust. Eriti peale seda, kui oled haiget saanud ja nii mitmel korral pettunud. Sel korral sa ei usalda ja hoiad eemale. Sa hoiad eemale, sest tead, mida valu tähendab. Ja sa tead, et sa ei kavatse seda enam kunagi kogeda.

Aga kui armastus tuleb, ei küsi see, kas ta võib siseneda. Ta lihtsalt siseneb. Ja kui ta seda teeb, täidab see terve su elu valgusega. See toob tagasi lootuse ja annab sulle põhjuse veel kord uskuda. Isegi, kui su mõistus ütleb "ei". Su süda on valjem ja tugevam, sest sel korral on see päris. Sel korral see tundub õige.

Allikas: The Power of Silence