Miks?

1. Meeste jaoks seda “õiget naist” pole olemas. Kõige olulisem on tutvuda mehega õigel ajal

Mehed abielluvad siis, kui nad tunnevad, et nad on pere loomiseks valmis, mitte siis, kui nad kohtuvad oma “elu armastusega”. Veel üks populaarne asi, mis ajendab mehi abielluma: kui naine, kellega nad on tahtnud pikka aega koos olla, abiellub ehk nad tunnevad, et see rong on nüüd läinud ja võib ka ise kellelegi teisele pühenduda.

Teadlaste sõnul on parim aeg pere alustamiseks 28.-32. eluaastate vahel ja peale seda langeb ka tõenäosus, et mees tahab abielluda. Peale mehe 42. sünnipäeva on see tõenäosus nullilähedane.

2. Mehed ei loo perekonda füüsilise külgetõmbe põhjal

Uuringud on tõestanud, et paarid, kus naine on mehest kordades atraktiivsem, on õnnelikumad, aga raamatu “Why Men Marry Some Woman and Not Others” autor John T. Molloy väidab, et naine ei tohiks seejuures vulgaarne välja näha. Nimelt palus John rohkem kui 3500 mehel kirjeldada oma pruute ja ainult 20% neist kasutasid sõnu, mis kirjeldasid naiste välimust (nt imekaunis, atraktiivne või seksikas). Ülejäänud 80% mainisid hoopis iseloomuomadusi ning tõdesid, et puhtus ja esinduslikkus on nende jaoks väga olulised. Kõige populaarsem arvamus oli järgnev: naine peaks olema selline, et temaga poleks piinlik avalikkuse ette ilmuda.

3. Sõprade ja vanemate arvamus mängib meeste otsustes suurt rolli

Isegi, kui mees tundub iseseisev, mõjutab tema naisevalikut siiski ka sõprade ja perekonnaliikmete arvamus.

4. Ühe katuse all elamine vähendab abiellumise tõenäosust tervelt poole võrra

Psühholoogid hoiatavad naisi, et nad peaksid tõsiselt kaaluma, kas ikka kolida mehega enne pulmi kokku. Paljud mehed paluvad naise kätt 22 kuud peale suhte algust ja peale seda langeb selle tõenäosus 20%. Kolm aastat hiljem on see tõenäosus juba 50% ja seitse aastat hiljem on tõenäosus selle mehega abielluda nullilähedane.

Kuid seda olukorda tasub vaadata ka nii: naised arvavad, et kokku kolimine on esimene samm abiellumise poole, aga mehed “unustavad” pulmad, sest nende arust neil juba on perekond.

5. See naine sobib nende ellu praegu, aga mitte tulevikus

Vahel mehed päriselt unistavad abielust, aga nad tahavad teatud eesmärgid enne ellu viia, näiteks ametikõrgenduse, enda kodu jne. Nad ei taha sel raskel perioodil üksi olla, mistõttu vajavad nad enda kõrvale naist, kes neid toetaks — aga vaid ajutiselt.

“Mugav” naine, kes ei nõua palju ja tuleb ta soovidele alati vastu, pole see, keda ta päriselt ihaldab. Selline naine pole talle väljakutse ja kui ta saab edukaks, vajab ta enda kõrvale kedagi, kes seda oleks. Kedagi, kes aitab tal veelgi rohkem saavutada.

6. Kõik suhted ei saagi abieluga lõppeda

Juba päris pisikesest peale õpetatakse tüdrukutele, et poiss, kes neile piisavalt palju tähelepanu pöörab, ongi nende “üks ja õige”. Nii elavadki naised teadmisega, et kui suhe on piisavalt pikk, saab sellel vaid üks lõpp olla: perekond. Kuid mehed ei näe seda selliselt.

Jah, inimesed kahetsevad, kui on kulutanud liiga palju aega kellegi peale, kellega neil ühist tulevikku ei ole, aga sa ju ei taha, et keegi sinuga sellepärast koos oleks, et “te lihtsalt olete nii kaua koos olnud”.

Mehed igal juhul oma suurimatest soovidest ei loobu ning sellist mees, kes oleks igavesti poissmees, ei ole olemas. On vaid naised, kellega nad pole valmis abielluma, aga kardavad seda kohe tunnistada.

Allikas: Bright Side