Allika Healthline kohaselt hakkab 25% meestest, kelle suguvõsas on mehed keskealiseks saades enamjaolt kiilakad, kaotama oma juukseid juba enne 21aastaseks saamist.

35aastaseks saades on üleüldiselt 66% meestest kogenud väiksemal või suuremal määral juuste kaotust. Ja 50ndaks eluaastaks on lausa 85% meestest kaotanud kas suure osa või enamiku oma kallitest juustest.

Aga mis põhjustab meestel sellist juuste kaotust?

Tavaliselt mängib kõige suuremat rolli geneetika, ehk kui mehe perekonnas tema isal ja vanaisal on juba nooruses tekkinud kiilaspäisus, siis võib kahjuks suure tõenäosusega oletada, et ka sel noormehel tuleb juba väga varakult rinda pista juuste kaotusega.

Teine tegur, mis põhjustab kiilaspäisust meeste seas, on alopeetsia ehk nahahaigus, mis põhjustab juustekadu peanahal. See algab enamasti sellega, et juuksed hakkavad peast väikeste laikudena välja langema, kuid see võib mõjutada ka teisi kehaosi, näiteks kogevad paljud mehed siis ka seda, et kulmukarvad ja ka ripsmed muutuvad hõredamaks.

Kui geneetiliselt peaks kõik korras olema ja ka alopeetsia on mängust väljas, siis üks tegur on veel toitainevaegus, ehk kui mehe kehas ei ole piisavalt rauda ja teisi olulisi vitamiine ning toitaineid, siis ka see võib ühel hetkel tekitada tahtmatu juuste väljalangemise.