Möödunud sajandi ükski aastakümme ei olnud nii sotsiaalsete muutuste rikas kui 1960dad. Kodanikuõiguste liikumine ja seksuaalrevolutsioon muutsid maailma. See ajastu nägi selliste staaride nagu John F. Kennedy, Robert Kennedy ja Martin Luther Kingi tõusu ja enneaegset surma, mis koos Vietnami sõjaga jättis tolle aja põlvkonnale kustumatu jälje.

Muutused kajastusid ka pulmades. 1960. aasta novembris abiellus meelelahutusmaailma staar Sammy Davis jun. näitlejanna May Brittiga. Kuigi staaridevahelised abielud olid tavalised, oli kaua rassieralduses elanud Ameerikal raske leppida eri nahavärvi inimeste abieluga. Õigupoolest oli mustanahalise mehe ja Rootsi päritolu naise abielu 31 osariigis ebaseaduslik.




Sama aastakümne lõpus abiellus tolle aja kõige ihaldusväärsem poissmees Elvis Presley 21-aastase Pricilla Ann Beaulieu`ga. Tseremoonia toimus Aladdini hotellis Las Vegases.

Presley kohtas tulevast abikaasat 1959. aastal Saksamaal armeeteenistuses viibides. See oli niisama tavatu suhe kui too aegki. Presley sai Beaulieu vanematelt loa tuua tollal teismeline Priscilla tagasi Ühendriikidesse ja elada koos temaga Gracelandis. Paaril olid eraldi magamistoad. Priscilla käis tütarlastekoolis elades samal ajal ühe katuse all tulevase abikaasa ja rock 'n' rolli vaieldamatu kuningaga. Elvis pidas kinni neiu vanematele antud lubadusest ning paar heitis ühte alles pulmaööl, kirjutas Priscilla Presley hilisemas biograafias.




Aastakümne lõpus abiellus veel üks rokilegend, kelle naine murdis traditsiooni ja tegi mesinädalatest meediasündmuse ja sõjavastase propaganda. Biitel John Lennon abiellus laulja Yoko Ono`ga Gibraltaril 21. märtsil 1969. aastal. Tseremoonia järel sõitsid noored Amsterdami, üürisid presidendisviidi Hiltonis ja viisid läbi sõjavasta voodistreigi. Nad veetsid voodis seitse päeva, vastates reporterite kõikvõimalikele küsimustele edastades rahu sõnumit. See oli vaid üks paljudest avalikest poliitilistest väljaastumistest, mis iseloomustasid Johni ja Yoko abielu.