Nende pulm on võibolla 20. sajandi kuulsaim.

Ajalugu on paraku halastamatu paljastades nende muinasjutu pulmade tagamaad. 1980tealguses oli Charles suure surve all ning pidi leidma "aktsepteeritava" pruudi. Ta tegi abieluettepaneku kunagise naabri krahv Spenceri noorimale tütrele. Prints oli 33-aastane ja armastas teist naist, pruut oli vaid 19. Diana vastas jaatavalt ning kihlused kuulutati välja 24. veebruaril 1981. aastal.

Kogu maailm armus leedi Diana Spencerisse, lasteaiakasvatajasse, kelle malbe olek ning jumekas ilu eristasid teda möödaniku kuningliku perekonna liikmetest. Temast oli saamas maailma kõige kuulsam naine.

Umbes miljard inimest kogu maailmas vaatas või kuulas laulatuse ülekannet ning tuhanded ääristasid teed Buckinghami paleest St. Paul's Cathedralini, kus Canterbury peapiiskop tseremoonia läbi viis.

Pruut kandis taftkleiti ning ligi kaheksameetrist sleppi, mille autorid olid Suurbritannia moeloojad David ja Elizabeth Emanual. Loori hoidis peas briljantidega diadeem, mis oli kuulunud ta perekonnale mitmeid põlvkondi. Diana pruutkimp oli lopsakas kogum kuldseid roose, valgeid orhideesid, maikellukesi ja valgeid freesiaid. Luksuslik tseremoonia ja kleit mõjutasid pulmamoodi veel järgnevatelgi aastatel.

Õnnetuseks ei jäänud see liit püsima, kuigi sellest sündis kaks poega William ja Harry.

Pulmapäeval paistis Walesi printsess olevat täius ise, aga varsti oli kollane press täis ta kõikvõimalikke möödalaskmisi. Diana suutis pea püsti hoida ning pühenduda tähtsatele eesmärkidele, nagu poegade kasvatamine.

Diana hukkus autoõnnetuses 31. augustil 1997. aastal kõigest 36-aastasena. Ta varane surm shokeeris kogu maailma. Diana pulmapäeva suutis kummalisel kombel ületada vaid ta matusepäev. Miljonid inimesed maailmas elasid kaasa printsessi venna järelhüüdele, "ainulaadsele, keerulisele, ebatavalisele ja asendamatule Dianale, kelle ilu, nii sisemine kui välimine, ei kao kunagi meie meeltest".