„Lennart Meri on öelnud, et nii tugev kui on perekond, nii tugev on riik. Mulle meeldib see, et meie riik on tugev. Riik ei ole mingi kolmas sektor. Riik see oleme meie — see, kuidas me oma asju ajame, ongi riik,“ sõnas Hannes Hermaküla. „Inimesed, kes elavad hästi toimivas abielus, on edukamad tööasjades, teenivad rohkem raha ja tunnevad ennast õnnelikult.“

Hermaküla toob välja, et mehi identifitseeritakse tavaliselt selle järgi, kui kõvad mehed nad on ja millega nad hakkama on saanud. „Mehi ei identifitseerita selle järgi, millised nad on paarisuhtes. Harva, kui keegi identifitseerib meest tema suhte järgi. Mina pean näiteks ennast kõigepealt abikaasaks, seejärel isaks. Need on minu jaoks olulised asjad. Mehed identifitseerivad ennast enamasti saavutuste läbi, aga keerulisem on olla suhtes. Lihtsam on saada maja ja auto kui hea suhe.“

Muuseas tunnistas Hermaküla, et kuigi triatlonil käimine on ebainimlik pingutus, siis kui keskenduda ja teha trenni, siis seda ei ole väga raske teha. “Aga palju keerulisem on olla suhtes ja olla suhtes niimoodi, et sa tunned sellest suhtest rõõmu,” möönas ta.

„Parim kink lastele on see, kui ma armastan nende ema,“ lausus Hermaküla. „Armastus ei teki ega kasva iseenesest. Armastus on midagi, mille eest peab hoolitsema. Armastus ei saa ühel päeval lihtsalt otsa, küll aga konfliktid, millega ei osata toime tulla, võivad ühel päeval armastuse välja süüa. Mingi aja möödudes negatiivsed aspektid kaaluvad positiivsed üle. Siis öeldakse, et me kasvasime lahku,“ rääkis Hermaküla.

Ta lisab, et kui kasvatakse lahku, võib sama hästi ka kokku kasvada. „Me teeme küll igasuguseid hingamiskoolitusi ja kepikõnnikoolitusi, aga paarisuhtekoolitus tundub veider!“ märkis Hermaküla.

„PREP-paarisuhtekoolitus õpetab, et õnnelikud paarid panevad tähele teineteist, ei püüa üksteist tõrjuda, ei ignoreerita partneri vajadust ning väljendavad respekti ja tundlikkust. Pühendumine on soov näha ühist pikaajalist perspektiivi. Ebaõnnestumisi ja raskusi tuleb näha suhet tugevdavana. Kohusetunne mõjub suhtele stabiliseerivalt, pühendumine annab suhtele mõtte,“ lisas Hermaküla.

Täna kell 11.00-15.00 toimub Tallinna Õpetajate Majas isadepäeva konverents “Mehe au”. Delfi TV vahendab isadepäeva konverentsi ka otsepildis. Vaata SIIT.