Spetsiifilised dieedid, treeningud ja võistlusteks ettevalmistamine vähendavad rinna rasvkude ja suurendavad lihaseid, mis toob kaasa asjaolu, et rind ei tundu nii naiselik ja ilus kui enne. Laval hinnatakse mitte ainult sportlase füüsilist vormi, vaid ka tema kogu keha tervikuna ning mis veel muudab naist nii palju atraktiivsemaks ja naiselikumaks, kui ilus rind? Seetõttu otsustavadki paljud sportlased rindade suurendamise operatsiooni kasuks.

Jaanuaris läbis viimastel Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis juuniorite bikiinifitnessis kulla võitnud Julia Tšižova rindade suurendamise operatsiooni ning lasi endale panna rinnaimplantaadid. Loe Julia kogemust.

Kaunil naisel kaunid rinnad

"Alates 2016. aastast olen aktiivselt osalenud bikiinifitnessi võistlustel ja iga hooajaga parandanud oma tulemusi. Viimased võistlused tõid mulle kulla Eesti meistrivõistlustel, kulla ja PRO-kaardi Soome Nordic Fitness Expo meistrivõistlustel ning kolmanda koha maailmameistrivõistlustel Poolas. 2019. aastal lõpetan juunioride kategoorias ja hakkan võistlema täiskasvanute omas. Selleks, et viimistleda oma proportsioonid peaaegu ideaalseks ning saavutada paremaid tulemusi nii praegu kui tulevikus PRO liigas, soovisin suuremaid rindu," selgitab Julia otsuse tagamaid. "Kuid võistlused ei ole ainus põhjus, miks ma operatsiooni kasuks otsustasin. Ma arvan, et iga naine tahab tunda end ilusana, atraktiivsena ja enesekindlana. Ja kaunid rinnad on naiste ilu lahutamatu osa."

Julia uuris küll enne operatsioonile minekut erinevate kliinikute võimalusi, kuid kuna sõbrad soovitasid Christinas Clinicut, otsustaski ta pöörduda konsultatsiooniks just sinna. "ärast seda ei pidanud ma teisi kliinikuid isegi kaaluma. Konsultatsiooni käigus sain vastused kõikidele oma küsimustele. Oli selge, et kliiniku juhataja Brit-Carmen Norlan oli konsulteerinud juba sadu naisi ja ta tõesti teab, kuidas täiuslikku tulemust saavutada," selgitab ta.

Hirmud enne operatsiooni

Kõige rohkem kartis Julia, et pärast operatsiooni ei vasta valitud implantaatide suurus tema ootustele ning rind tundub ebaloomulik. "Selliste hirmude puhul tuli appi 3D-simulatsioon, tänu millele nägin tulemust juba enne operatsiooni," räägib ta. "Tänu 3D-modelleerimisele olin veendunud, et konsultatsiooni käigus valitud implantaatide suurus ja kuju vastavad minu ootustele 100%!"

"Muide, rääkides implantaatidest — see oli tõesti vaimustav, kui hoolikalt kliinikus neid valida aidati, et need sobituksid mitte ainult minu proportsioonide, rindade suuruse ja rindkerega, vaid koguni mu elustiiliga! Minu jaoks oli parim lahendus Motiva kiibiga varustatud ergonoomilised implantaadid, mis kohandavad oma kuju vastavalt minu keha asendiga. Seega implantaadid käituvad loomulikult ja näevad välja sama loomulikud kui enda rinnad," muljetab Julia. "Kuna ma olen äärmiselt aktiivse elustiiliga, st pidevas liikumises, on minu jaoks väga oluline, et mu rind oleks loomulik osa minust ja liiguks koos minuga, mitte ei takistaks liikumist."

Kui käes on operatsioonipäev...

Operatsioonipäeval oli Julia juba täiesti rahulik. "Jõudsin kokkulepitud ajal kliinikusse, kus armas medõde mu vastu võttis ja palatisse viis. Eriti meeldis mulle, et kliinik tagab täielikult oma klientide anonüümsuse ja seal viibimise ajal ei pidanud ma teiste patsientidega kokku puutuma — mul oli eraldi palat kõige vajalikuga," kiidab ta.

Enne operatsiooni oli Julial võimalk veel kord kirurgiga kohtuda ja küsida kõike, mis teda huvitas. Seejärel suundus ta juba operatsiooniruumi ja ärgates oli ta juba uute rindadega. "Mäletan väga selgelt oma esimesi tundeid, kui peale operatsiooni silmad avasin," meenutab Julia. "Neid võib kirjeldada ühe fraasiga, mida medvend mulle ütles: “Nagu kass pikutaks rinna peal.” Nii see oligi — tunne, nagu rindkere oleks kokku tõmmatud, nagu oleks kass rinna peal. Loomulikult tundsin ka valu, kuid seda leevendas mõte, et kõik saab varsti mööda ja siis on mul rind, millest olen alati unistanud!"

Peale operatsiooni

Esimesed kolm päeva olid Julia jaoks kõige raskemad. "Ühel hetkel tuli mõte: „Kas mul tõesti oli seda vaja? Tundub, et kõik oli niigi hea … ”. Aga ei! See on tõesti seda väärt," kinnitab ta. "Need paar päeva lähevad kiiresti mööda, aga imetlusväärsed rinnad jäävad igavesti."

Esimese nädala veetis Julia kodus, sest pärast operatsiooni tuli lasta kehal taastuda. "Olin natuke mures, sest kartsin, et ma ei suuda pikka aega oma igapäevaste tegevustega iseseisvalt hakkama saada. Õnneks aga tundsin ennast juba nädala pärast suurepäraselt ja kaks nädalat hiljem kippusin isegi unustama, et mulle operatsioon tehti," rõõmustab ta veel tänagi. "Nüüd, kuu aega pärast operatsiooni võin kindlalt öelda, et olen tulemusega ja kliiniku valikuga 200% rahul. Mu rinnad on pehmed, täpselt soovitud kujuga ja nüüd tundub see kõik täiesti loomulik — just see, mida soovisin nii väga saavutada. Mitte kunagi varem pole ma ennast nii atraktiivse ja naiselikuna tundnud."