Leian ja avastan teda kuulates enda jaoks alati midagi uut. Kuigi oleme oma olemuselt ju üsna lihtsad, vajame teatud hetkedel oma elus toetust. Ei ole vahet, kas oled minister või pereema või lihtsalt koristaja — sa vajad inspiratsiooni, et teha seda, mida teed, veelgi paremini. Et olla parem töötaja, on vaja ennekõike olla parem inimene. Seda Tony õpetabki. Olla teadlik sellest, KUS sa oled ja KUHU tahad tegelikult jõuda. Kui sa seda tead, siis ongi ainukene küsimus: mis takistab sind edasi liikumast? See sõnum või küsimus ongi suurim kingitus, mille tema koolitustelt ikka ja jälle kaasa võtan. Pidev eneseanalüüs. Tema õpikus on välja toodud üks väga inspireeriv ja toetav tarkus Edward B. Butlerilt: “Ühel inimesel jätkub entusiasmi vaid 30 minutiks, teisel 30 päevaks, tõelist edu kogeb aga see, kellel jätkub seda entusiasmi 30 aastaks.” Pidev enesemotivatsioon ja analüüs viivad su sinna, kuhu tahad jõuda.

Koolitus lubab oskusi, et lõpetada hirmud, mis sind tagasi hoiavad. Mis need levinumad hirmud on?

Inimese levinumad hirmud on, et äkki ta ei ole piisav (piisavalt tark, piisavalt ilus, piisavalt kuulekas jne) ja teine hirm on, et äkki mind ei armastata. Kõik ülejäänud hirmud kasvavad nendest kahest hirmust. Me takistame end nende hirmudega ja ei kasuta enda võimekuse täispotensiaali. Mõni inimene ei saa kunagi teada, milleks ta tegelikult võimeline on, sest ta ei ole endale nende hirmude tõttu võimalust andnud.

Kust enese muutmine algab, kas äratundmisest, et asjad ei ole nii nagu võiks?

Enesemuutmine algab jah, hetkest, kus sa TAIPAD, et sa ei pea kannatama. Kannatamine algab hetkest, kus sa ei tunne enam heaolotunnet kas siis enda eksistentsist või tööst. Tekib apaatsus. Sellest hetkest, kui sa tunned täielikku ükskõiksust, võib saada algus muretsemisele, solvumisele, vihale ja depressioonile. Me kõik oleme seda tundnud aga mõni meist oskab õigel ajal õigeid strateegiaid ehk võimalusi kasutada, et mitte sellesse tundesse kinni jääda. Parim ja kiirem viis sellest hetkest välja tulekuks on SÕBRAD. Mine välja, naudi seltskonda. Unusta vingumine ja kuula teisi. Osta pilet kontserdile ja naudi hetke. Ka seda on Tony enda koolitustel väga palju rõhutanud.

Kas inimene saab iseseisvalt neist valedest mustritest välja või peab välist abi otsima?

Üldjuhul vajab inimene murest vabanemiseks kellegi teise abi. Inimene ei saa aru, et ta on lõksus, kui talle ei anta võimalust ennast kõrvalt jälgida. Et ennast kõrvalt jälgida, tulebki sellest valusast keskkonnast lihtsalt eemale minna. Olles selles mudas, ei pruugi inimene ise aru saada, et põeb juba aastaid depressiooni. Jama seisneb ka selles, et üldjuhul hakkavad need inimesed enda valu elama välja ka teiste inimeste peal ja nii kaovad tema ümbert ka need, kes temast tegelikult väga hoolivad. Lootes, et pere teda toetab võibki see inimene jääda aastateks oma laste või abikaasa najale nutma. Ta vajab lohutust ja teadmist, et temast veel hoolitakse. Nii rippudes väsitab ta ära ka need, kelle najal ta ripub. Minu soovitus on alati leida sellistes olukordades keegi, kes ei ole pereringis — terapeut, psühholoog, life coach ehk nõustaja. Miks ma arvan, et tänases kiires ühiskonnas on coach kõige efektiivsem? Ta on perspektiivis odavam, kättesaadavam ja väga kiirete lahenditega. Coach on justkui treener, kes astub sinu ellu selleks, et sa saaksid aru enda tugevustest. Tony murdis aastaid piike psühholoogidega, kes arvasid et Coach'id ja tema ise on fake (võlts). Ta pidi ennast tõestama. Täna me teame, mis on tema tugevus. See on TEADMINE, kuidas muuta inimese saatust vaid kahe sekundiga! Ma olen ääretult tänulik, et Tony minu ellu tuli ja ma loodan et see teekond jätkub veel aastateks.

Kui teraapiates läheb inimene rännakule ja otsib vastuseid pikal teekonnal, siis Coach (Strateegilise sekkumise nõustaja) annab sulle juba esimesel päeval sinu enda reaalsete võimaluste analüüsiga nii suure power'i ehk jõu, et sul lihtsalt ei olegi enam tahtmist edasi ekselda vaid sa tõused püsti ja hakkad kohe elama. Sa hakkad mõistma elu ja edu saladust, sest oled teada saanud õiged valemid.

Sellel koolitusel lubatakse õpetada lõikama kasu rikkuse loomise võtmestrateegiast, hoolimata majandusest ja muudest strateegiatest. Said sa pihta, kuidas?

Kõik, kes on lugenud Tony raamatuid teavad, et mingit erilist strateegiat eraldi rikastumise teemal pole olemas. See on mõtlemise suunamine, visualiseerimine ja usk enda jõusse. Seda Tony enda koolitusel ka õpetab. Ta õpetab vabanema uskumustest, mis piiravad sinu rikkaks saamise võimalust. Nii lihtne või raske see ongi. Muuda enda suhtumist ja sa muudad enda saatust!

11.-14 aprillil Londonis toimuv neljapäevane Unleash the Power Within koolitus keskendub sellele, et tuua välja jõud ja võimekus, mis sinu sees juba olemas on, saavutamaks seda, mida sa elult tõeliselt tahad.