Viimane ei tähenda vaid salatilehtede näksimist, vaid tervislikku toitumist omal moel, öeldes, et armastab head toitu ning ta ei saa süüa kõike, mis ette juhtub.

Claudia on olnud üle 900 ajakirja esikaanel, ta on 180,5 cm pikk, tema kaubamärgiks on pikad voogavad blondid juuksed ning läbipuurivad sinised silmad. Ta annab välja enda disainitud iga-aastast kalendrit, kus ta ise poseerib ja mis on olnud aastaid kuum müügihitt, ning annetab selle müügitulud laste aidsifondile (Pediatric AIDS Foundation), samuti annetab ta agaralt rinnavähiga tegelevatele ühingutele.

Naise hobideks ratsutamine, maalimine, tennis, lugemine, suusatamine ja tantsimine. Ta räägib vabalt kolme keelt: saksa, prantsuse ja inglise.

Abikaasa, filmiprodutsent Matthew Vaughn`iga on neil kaks last: Casper Matthew ja Clementine.

Claudia on üks tuntud supermodelli-viisikust (peale tema veel Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell ja Linda Evangelista) 90-ndate alguses. Oma populaarsuse ja üleilmse tuntuse saavutas ta seksikat teksakaubamärki Guess? reklaamides.

Sündis ta 25. augustil 1970 Düsseldorfis Saksamaal. Claudia unistas saada isa eeskujul advokaadiks ning hakata tööle oma isa edukas advokaadifirmas.

Läks aga nii, et lõbutsedes sõpradega ühes ööklubis jäi ta silma modelliagentuuri Metropolitan juhile Michel Levatonile. Pärast mõnda nädalat lendas Claudia Pariisi proovipildistamisele ning — staar oli sündinud. Aasta oli siis 1987.

Teda on võrreldud Brigitte Bardot`ga. Alguses suhtus ta sellesse skeptiliselt, pärast aga sai aru, et see on kompliment ja au:

Fakte Claudiast

  • Aastatel 1990 ja 1991 valis ajakiri People ta 50 kõige ilusama inimese hulka maailmas.
  • Supermodelli-viisikust on tema partneriteks restoraniketis Fashion Cafe Naomi Campbell, Christy Turlington ja Elle Macpherson.
  • Oli kihlatud aastatel 1994–1999 mustkunstnik David Copperfieldiga.
  • Ta on rinnavähiliidu esindaja ning vabatahtlik UNICEFis.
  • Aastal 1999 oli kihlatud playboy Tim Jeffries`iga.
  • 2001 lõpus kihlus filmiprodutsendi Matthew Vaughn`iga.
  • 2003 sündis poeg Caspar Matthew De Vere Drummond.
  • 2004 sündis tütar Clementine.
  • Armastab Pradat.
  • Armastab koeri, eriti meeldivad talle saksa lambakoerad.
  • Hääletati telekanalis Channel 5 viiendaks kategoorias „Maailma parim supermodell“.
  • Tema käes on esikaane-rekord, poseerides ligi 1000 ajakirjakaanel.
  • 17-aastasena Düsseldorfist Pariisi minnes hakkas tööle Chaneli modellina ja sai Karl Lagerfeldi lemmikmodelliks.
  • Juunis 1992 osales Stingi isiklikul kutsel heategevusgaalal, kus aitas koguda raha vihmametsade kaitseks. Temaga koos olid seal veel Kylie Minogue, Yasmin Le Bon ja Naomi Campbell.
  • On oma pere neljast lapsest vanim.
  • Kampaanialepingusse firmaga Accessorize sügis/talv 2006 pandi punkt, kus ta sai lisatasu selle eest, et kampaania tarbeks tehti talle kõrva augud — esimest korda tema elus.
  •  Esimest korda kohtus ta David Copperfieldiga tema showl, kui Copperfield kutsus ta publiku seast osalema ühes trikis. Mõne aja pärast esinesid nad juba koos Saksa telekanalis, esitledes populaarset trikki, kus naine saetakse pooleks. Kui Claudia oli pooleks saetud, olles kahes eraldiseisvas kastis, kõditas Copperfield tema jalgu ning Schiffer hakkas seepeale naerma ning kommenteeris saksa keeles, et tal olevat kõdi.
  • Kihluse ajal Davidiga osales Claudia mitmeid kordi kihlatu etteastetel, olles nii assistent kui ka osaleja. Pooleks-saagimise–triki ajal oli kast klaasist ning seda ei kaetud kordagi millegagi.
    Kuulus moefotograaf Mario Testino fotoseeria ajakirjas Vanity Fair tõi aastal 2008 kokku endise modelliviisiku ning nad kaunistasid kümmet lehekülge. Claudia oli seal poolpaljalt.

Claudia on öelnud nii

Ma tean, et ühel päeval olen ma liiga vana, „mängust väljas“. Olen aga veendunud, et 40-aastane naine näeb parem ja tervislikum välja kui nii mõnigi 20-ndates neiu, sest nad treenivad end, et võimalikult kaua hea välja näha.

Ausalt öeldes ei käi ma sageli meestega kohtamas, sest ma kardan, et nad suhtuvad minusse kui olendisse teiselt planeedilt. (30 a, ajakirjale Stern)

Keeldumisest poseerida alasti Playboyle: „Ma ei ole alasioleku vastu. Olen sakslane, väga avatud, Saksamaal võib kohata pargis alasti päevitavaid inimesi. Minu jaoks on see lihtsalt põhimõtteline.“

Olen alati tahtnud lühem olla. Olin koolis sõbrannadega ühepikkune, kui äkki 12-aastasena kasvasin justkui üleöö teistest pikemaks. Kasvasin oma pikkuse täis, aga teised ei tulnud kasvuga järele. Tundsin end eraldatauna, sest poistele ei meeldi lävida endast pikema tüdrukuga.

Töötasin iga jumala päev, reisides ühest maailma otsast teise. Ma ei puhanud ka nädalalõppudel ning ma ei puhanud üldse. Kui kohtasin oma abikaasat, lõpetasin sellise töötamisviisi. Ja late sündides olin juba lausa valiv. Modellitöö ongi hea seetõttu, et teed ühe päeva siin tööd, teised paar päeva mujal, aga ei pea iga päev kellast kellani tööl olema. Ma ei viibi perest kaua eemal.

Armastasin olla rase. Võisin teha, mis tahtsin. Ma ei tundnud end süüdi, kui ma midagi ei teinud, sest olen kogu elu kõvasti tööd teinud. Midagi imelikku juhtus ka raseduste ajal — ma ei pidanud enam oma kaalu jälgima.

Ma armastan kanda madalaid jalanõusid, kuid ma pole seda tüüpi, kes käib ringi väsinud pükste ja tennistega. Mul on vist madalate jalanõude fetiš. Ma ostan neid erinevates värvides ja mitu paari korraga. Kõrgeid kontsi kannan vaid tööl, kui vaja. Need on nii ebamugavad minu jaoks. Olen hämmeldunud, kui näen oma ema kõrgetel kontsadel. Ja kui su lapsed su eest ära jooksevad, ei suuda sa neile järele joosta.

Mulle meeldib šokeerida. Eile küsis mu tuttav, kas top mu seljas on Stellalt? Ma vastasin, et see on Mangost ja maksab 25 naela. Ma ei söösta kinnisilmi ostma disainerite riideid. Mulle meeldib asju miksida. Aga kulutada meeletuid summasid millelegi, mida kannad võib-olla ühe päeva — see ei ole mõistlik.

Armastan oma kihlasõrmust. See on ainus ehe, millega lähen ka magama.

Kui lasin kõrva augud teha, oli ikka tükk aega imelik. Harjusin aga ära ja nüüd mõtlen, miks ma nii kaua sellega ootasin.

Ma ei ole juveeli-inimene. Pole kunagi olnud. Tavaliselt kannan abielusõrmust, kella ning väikest risti kaelas keti otsas. Ja nüüd on mul ka siis koht kõrvarõngastele. Kannan meeleldi oma abikaasa kingitud teemantkõrvarõngaid või oma lemmikuid suuri rõngaid.

Esimest korda, kui David mind pooleks saagis, tundus see väga kummalisena. Muidugi on see lõbus, eriti kui mind kaheks tõmmatakse.

Proovi modellimõõtu

Claudia Schifferi dieet on proovimist väärt, kui vaadata, milline on ta pärast kõiki neid aastaid ja kahe lapse sündi. Modelli elu on pingeline, vanusega kaasneb suurem kohustus oma keha eest hoolitseda ning Claudia on leidnud selleks oma, tundub, et üsna tõhusa viisi.

Kuigi ta ei pea kogu aeg ranget dieeti, arvates, et see keerab ainevahetuse hoopis sassi, jälgib ta range enesekontrolliga, mida suhu pistab. Näiteks ei ületa ta kunagi endale seatud kaloripiiri ning sööb värsket puu- ja juurvilja, eriti enne lõunat. Kui aga nälg näpistab, joob ta rasvase suupiste asemel tomatimahla või sööb viinamarju.

Vesi on Claudia toitumises väga olulisel kohal, tarbides seda niiskuse tasakaalu hoidmiseks kehas. Samuti joob ta palju taimeteesid, mis on tuntud mürkide väljutajatena. Tema menüüsse ei kuulu kofeiin ega alkohol, isegi mitte tähtsatel puhkudel.

Tervisliku toitumise kõrval on oluline ka liikumine. Claudia kombineerib tavapärast treeningut tennisemängu ja ratsutamisega.

Claudia toitub nii

Ta eelistab väikseid portsjone, aga sööb päeva jooksul 6-8 korda kiirendamaks ainevahetust, mis omakorda aitab põletada rasva.
Supermodelli tavapärane hommik algab puuviljade, rohelise tee ja meega. Lõunaks sööb ta salatit või juurvilju või suppi. Õhtusöögil kostitab ta end kana- või tuunikalasalatiga, või kana ja juurviljadega. Nagu ta ütleb, on talle tähtis hea väljanägemine, kuid selleset enamgi veel energia. „Mul on oluliselt rohkem energiat, kui olen saledam. Magus teeb mind väsinuks ja laisaks. Sama lugu on punase liha ja rasvase toiduga.“

Kaunitari põhimõtted tervislikust toitumisest ilmnevad kõige paremini tema dieedimenüüs, mis kannab nime Dieet 5+. See sisaldab päevas 1200 kcal ning üsna kiiresti on võimalik kaotada 2,9-4 kg. See on maitsev, madala kalorsusega ning tasakaalustatud toitumine ning sa ei tunne enda näljasena. „5+” tähendab, et dieeditamise aeg on 5 päeva. Kuuendal päeval võid süüa juba midagi kogukamat või maitsvamat, mida iganes soovid, aga seda kuni kella 16-ni, seejärel võid juua vaid vett.
Claudia dieet sobib sellele, kes armastab puu- ja köögivilju. Vett võib juua palju tahes, kuid see peab olema gaseerimata.

Menüü

Hommikusöök: kausike purustatud puuvilju (v.a banaanid ja viinamarjad) ühe supilusikatäie täisteraviljaga ja suhkruvaba jogurtiga, roheline tee.

Lõuna: puuviljakokteil. 100 ml sama koguse ükskõik millise jogurtiga.

Oode: köögiviljahautis (lillkapsas, pipar, porgand, 1 spl herneid või ubasid, sibul, seller, petersell).

Kaste: 1 spl oliiviõli, 100 gr hapukoort, 1 spl sidrunimahla.

Õhtusöök: võileib. 100 gr keedetud kana, kliidega leib.

Teine õhtusöök: dieedi põhiroog — puuvilja-pilaff. 45 gr keedetud riisi miksitud õuna ja 100 grammi teiste puuviljadega ja marjadega.

Claudia treenib nii

Ta armastab vastupidavustreeningut (cardio) nagu jooksmine, ujumine ja rattasõit. Ta veedab päevas 20-30 linttrenažööril treenimaks oma lihaseid. Sellised treeningud on ülikasulikud vormimaks kogu keha.
Olulised on piisav venitus ja lõdvetus — kindlasti peab nendele kahele komponendile aega pühendama, et valmistuda järgmiseks setiks.

Claudia magab ööpäevas 8 tundi. Toidu vaheaegadel sööb ta valgulisandeid nagu (piima)vadak ja kaseiin. Seda selleks, et hoida energiataset treeninguks.

Kui trenni tuleb mingil põhjusel paus, siis pühenda vähemalt päevas 3 minutit reie-, tuhara- ja kõhulihaste pingutuseks. See tasub end kuhjaga ära.

Acai-mari mõjub ainevahetusele loomulikult ja kergelt. See toidulisand aitab stimuleerida kehakaalu, vähendades söögiisu. Ainevahetusprobleemid on üks põhjustest, miks kaal tõuseb. Järgmise sammuna proovi põletada rasva loomulikult, lisaaineteta.

Schifferi sõnum: “Põhiline, et oleksid iseenda kehaga ja sisemaailmaga rahul. Pole oluline, milline on sinu stiil või kehakuju. Kui oled õnnelik seest, paistab sinu enesekindlus kaugele ära ning annab meeletult hea enesetunde. Ning see võib olla üks põhifaktoreid, miks tema dieeti proovida. Et end paremini tunda.”

Allikad: ivillage.co.uk; ezinearticles.com; inoutstar; idealweightblog.com; imdb.com