Eesti populaarseim uudisteportaal Delfi tähistab eeloleval laupäeval 20. sünnipäeva, mille puhul osaleb sel nädalal iga päev ühe Delfi kanali artiklite kommenteerimisel üks vastava elualaga seotud tuntud Eesti inimene, vedades seal debatti ja andes lisaväärtust oma ekspertarvamusi lisades.

Neljapäeval osaleb Delfi kommentaariumis laulja ja suhtetervendaja Margus Vaher. “Tõele au andes, siis ma ei ole seni enda elus kirjutanud ühtegi netikommentaari. Ainult enda kanalites, kus inimesed ei ole anonüümsed ja julgevad asju öelda enda nime ja näoga,” kinnitab mees. “Nii et põhimõtteliselt kaotan enda netikommentaatori süütuse (naerab — toim.).”

Margus tunnistab, et tema silmis on kommentaariumites puudu inimeste julgusest kirjutada muljeid registreeritud konto alt, millega kaasneks ka vastutus öeldud sõnade eest. “Samuti oleks kihvt, kui netikommentaaride suund võtaks konstruktiivsema ja positiivsema tooni. Labast lahmimist on piinlik lugeda,” hurjutab ta.

Lisaks Naistekale avaldab üks ekspertkommentaator sel nädalal ühel päeval oma arvamusi veel Eesti uudiste, välisuudiste, Ärilehe, Kroonika, Arvamuse ja Delfi Spordi rubriikides.

Delfi sünnipäevast ajendi saanuna esitatakse 26. novembril kell 20 ka Alexela Kontserdimajas traagiline gospel Eestist — “Anonüümne igatsus”. Sergo Varese ja Anu Lambi poolt kantakse ette kommentaarid Delfi viimase 20 aasta lugude juurest koos spetsiaalselt ja ainult selleks õhtuks loodud muusikaga, mille autoriks Erki Pärnoja ja Marti Tärn.

“Kui 11 aastat tagasi lauljate konkursi “Kaks takti ette” võitsin, siis oli uhke, tänulik ja positiivne tunne, kui minust Delfis esimene uudisenupp tehti. Eks uudised on inimeste enda nägu,” avaldab Vaher. “Seega Delfile soovin karmil meediamaastikul nii kaua edukalt tegutsemise puhul palju õnne ja jätkuvat jõudu ja motivatsiooni oluliste asjade kajastamisel.”