Nagu kõik abielupaarid on ka nemad elanud läbi häid ja halbu aegu. Erja seisis Mika kõrval nii kohutaval õnnetusehetkel Austraalia Grand Prix´l 1995. aastal ja saatis teda võistlustel tshempionitiitlini peale 1998. ja 1999. aastal.

Seekord ongi intervjueeritava rolli sattunud proua Mika Häkkinen.

Millised kolm sõna teid kõige paremini iseloomustavad?
Erja Häkkinen (EH): Tugev, uudishimulik, energiline.

Millised kolm sõna iseloomustaksid kõige paremini Mikat?
EH: Tähelepanelik, kindlameelne, lõbus.

Milliseid omadusi te inimestes kõige enam hindate?
EH: Ausus on igaühe jaoks kõige tähtsam omadus.

Milline iseloomuomadus teile teistes inimestes kõige rohkem vastu käib?
EH: Mulle ei meeldi silmakirjalikud inimesed, kes ütlevad näkku üht ja selja taga teist. Ja mis siin salata, ma olen kohanud neid ka Vormel 1 võistlustel.

Mida te hetkel loete ja miks?
EH: Tolkieni "Sõrmuste isandat". Lugesin seda esimest korda 17 aastasena ja see jättis mulle sügava mulje. "Sõrmuste isand" on kummaline ja raske raamat, mistõttu tahtsin seda täiskasvanuna kindlasti uuesti üle lugeda. Pealegi tehakse selle raamatu põhjal parajasti filmi. Kui film juba valmis ja ma seda näinud olen, ei tule raamatu nautimisest midagi välja, kuna film ei lase asju vaimusilmas ette kujutada.

Miks te seisate alati tolle kiilaspäise mehe kõrval McLareni boksis?
EH: Ma olen tundnud lapsest saadik patoloogilist hirmu kõõma ees. Tegelikult on ta mu meessõber, aga ärge sellest Mikale rääkige!

Kas Mika laseb teil maanteel rooli istuda ja kas ta on närviline kaassõitja?
EH: Tegelikult sõidutan ma Mikat kaunis sageli ja ta ei ole sugugi närviline. Ka ei õpeta ta mind kunagi. Ma arvan, et ta usaldab mind. Mika on mulle tegelikult öelnud, et olen hea juht, mis on tema kaliibriga sõitja suust tõeline kompliment.

Kas te oleksite valmis istuma kaheistmelisse McLaren F1 autosse?
EH: Ma sõitsin tegelikult sellega korra Lapimaal lumes, aga kiirus oli siis väike. Seetõttu tahaksin proovida korralikul võidusõidurajal. Ainus tingimus on, et Mika peab juhtima. Ainult siis oleksin ma nõus autosse istuma.

Milline Grand Prix on teile kõige rohkem meeldinud ja miks?
EH: Tegelikult on mitu paika, mille külastamist ma igal aastal ootan. Barcelona on üks mu lemmiklinnu. Mulle meeldib Montreali õhkkond, kui ma käin Kanada Grand Prix´l. Lihtsam on öelda, kus mulle ei meeldi käia - need on pärapõrgus asuvad võidusõidurajad.

Millist küsimust teile intervjuudel kõige sagedamini on esitatud?
EH: Kõige sagedasem küsimus, mis mind ka kõige rohkem ärritab, on see, kas ma kardan, kui ma Mikat sõitmas vaatan. See on nii hale ja nõme küsimus. Vastus sellele on loomulikult "ei".

Miks te vaatate alati võidusõitu McLareni garaazhist?
EH: Kui ma vaataksin mujalt, näeksin ma vaid seda, mida on näha televiisorist ja ekraanidelt. Garaazhis on mul sündmustest palju parem ülevaade. Kui Mika sõit jääb äkki aeglaseks või tal on probleeme, hoiavad kutid mind alati asjaga kursis. Mulle see meeldib. Ma tunnen end seal paremini.

Kui te saaksite olla keegi teine, kas elav või juba surnud inimene, kes te oleks?
EH: Ma armastan iseennast liiga palju, et olla keegi teine! Mulle meeldib mu elu ja ma olen sellisena õnnelik.

Milleta te kunagi kodust ei lahku?
EH: Raamatuta. Ma ei saa sõita kuhugi teades, et mul ei ole kaasas head lugemismaterjali.

Kas teid ärritab, kui teile viidatakse kui "Mika naisele"?
EH: Sugugi mitte. Mika on staar, teda tuntakse üle kogu maailma ja see, et mind teatakse kui tema naist, on normaalne. See ei häiri mind üldse.