Koos Evita muusikali uue lavalejõudmisega pani Publik naise elu punktidena kirja.

1. Eva Duarte sündis 7. mail 1919 vallaslapsena, tal oli neli õde-venda. Tema emal Juana Ibargurenil oli 15 aastat suhe abielumehega Juan Duartega.

2. 15-aastasena kohtas Eva kuulsat tangolauljat ja kitarristi Agustin Magaldit, kellega põgenes Buenos Airesesse. Seal tekkis Eval terve hulk hoolikalt valitud armukesi, kellest igaüks võis tema karjääri mingil viisil soodustada.

3. Oma tulevase abikaasa, toonase tööministri ja hilisema Argentiina presidendiga Juan Peróniga 1944. aastal. Kaks aastat hiljem sai Evast Evita — lihtrahva pühak, kelle juuksevärv muutus brünetist blondiks.


4. Evita võitles kogu elu kaaluprobleemidega. Naine ei pidanud lugu alkoholist ning oli alati hädas šampanjaga, mida talle igal üritusel klaasi valati. Evita ei suitsetanud ega pidanud lugu gurmeest. Tema lemmiktoiduks oli lihtne biifsteek ja krõbekartul.

5. Evita nõrkuseks olid riided, juveelid ja kingad. Tema rõivad andsid maailmas kõvasti jutuainet. Tal ei olnud kombeks sama kostüümi teist korda kanda. Päeva vahetas ta riideid koguni neli-viis korda. Iga kostüümi juurde oli Evital sobiv teemant-, smaragd- ja safiirehete komplekt. Ka tema kingi kaunistasid kalliskivid.

6. 1951. Aastal avastati Evital vähk ja järgmise aasta 4. juunil esines ta viimast korda rahva ees.

7. Evita muretses kuni surmani oma välimuse pärast. Näiteks palus ta, et maniküürija võtaks pärast surma tema küüntelt maha punase küünelaki.

Evita suri küll 1952 aastal, kuid tema surnukeha maeti lõplikult alles 22 aastat hiljem. Tema keha balsameeriti ning seda eksponeeriti, kuni sõjaväeline riigipööre 1955 tema abikaasa kukutas. Siis viidi see Itaaliasse Milanosse ja maeti maha. 1971. aastal Evita surnukeha ekshumeeriti ning lennutati Hispaaniasse.
Pärast Juan Domingo Peróni surma 1974. aastal toodi Eva surnukeha tagasi Argentinasse ning mõlemad kirstud olid mõnda aega rahvale vaatamiseks kõrvuti väljas.
Evita maeti lõplikul hoopis Duarte perekonnahauda, Buenos Aireses La Recoleta kalmistul.