“Hea Tallinna Lennujaam! Kas see on teadlik poliitika või lihtsalt mitu juhust järjest, et saabuvate lendude väravates pole lapsevankreid? Mul on nii sattunud kolm korda, viimati siis eile Londonist tulles,” kirjutab Kõusaar oma Facebooki lehel.

“Saabuvate lendude juures on see hüve vast isegi olulisem kui väljuvate lendude puhul, sest väljudes saab oma vankriga otse väravasse kärutada. Saabudes saad aga vankri kätte alles pagasilindilt. Kahe alla kahesega üksi reisides on päris kurnav ilma vankrita hakkama saada,” jagab ta oma muljeid ja lisab, et muidugi tuleb ema alati toime, kuid eriti Tallinnas võiks küll olukord lastega reisijate jaoks parem olla. “See pole ju Ulaan-Baatar, vaid EU esinduskoht 2017. Samuti võiks mõelda vanematele, haigetele vms, kel oleks ehk lennukilt väljudes lihtsam oma kott väiksesse kärusse torgata. Aitäh ette probleemiga tegelemast!” lõpetab Kõusaar oma sissekande.

Tallinna lennujaama teenindusjuht Ester Rõuk on probleemile tähelepanu juhtimise eest tänulik. “See on väga hea tähelepanek ning lennujaam kindlasti tegeleb sellega — kavas on üle vaadata kogu reisiterminali kinnise ala liikuvuskeskkond ning leida lahendused, et saaksime sobivatesse kohtadesse paigutada lastekärud ja pagasikärud nii, et need ei jääks takistama teiste reisijate liikumist. Seega on see üks osa laiemast teemast ning tegeleme sellele lahenduse leidmisega ning soetame 2018. aastal veel täiendavaid lastekärusid,” kinnitab ta, et varsti ei pea ükski lastega reisiv ema oma mudilasi mööda lennujaama taga ajama.