Kate’i ja Meghani taust on küllaltki erinev. Kate on pärit väga jõukast Suurbritannia miljonäriperekonnast, kellel on sidemeid ka Briti aadliga. Temaga kaasneva varanduse hinnaks loetakse 5–7,3 miljonit naela. Kuigi Kate on mõned aastad ka töötanud, ei saa öelda, et tema CV märkimisväärseid karjäärisaavutusi esile tuua võimaldaks.

Meghaniga on asjad hoopis teised. USA-s sündinud ja kasvanud ning majanduslikult tagasihoidlikumast keskkonnast pärit, alustas ta ametialast tegevust näitleja tööotste vahepeal ilukirjameistri ja raamatuköitmisõpetajana lisaraha teenides. Tasapisi filmides ja televisioonis aina uusi rolle saades jõudis ta aga tippu. Enne Harryga abiellumist hinnati tema vara suuruseks 3,8 miljonit naela.

Kate Middleton on olnud kuningliku perekonnaga seotud juba ligi 20 aastat, prints Williamiga on ta suhtes olnud 15 aastat. Neil on juba ka kolm last, prints George, printsess Charlotte ja 10-kuune prints Louis.

Meghanil on kogemust kuningliku pere liikmeks olemisega vähem kui kolm aastat. Sealjuures on Meghan esimene mulatist kuningakoja liige, tema isa on afroameerika päritolu. Niisiis käib prints Harry käib ema jälgedes, sest printsess Diana elukaaslaseks oli Egiptuse päritolu Dodi Fayed. Pika koloniaalmaa taagaga Suurbritannias on aga alles nüüd muutunud normaalseks, et inimese välimusele ja nahavärvile tähelepanu ei pöörata.

Lapsed ja sünnitamine

Ka Harryl ja Meghanil on väike beebi. Sealjuures ei möödunud lapseootus skandaalideta. Nimelt tähistas Meghan veebruaris sõbrannadega oma beebi peatset sündimist, aga kuningliku protokolli eksperdid pidasid sellist üritust sobimatuks. Seetõttu Meghani küdinaine Kate sellel üritusel ei osalenud.

Mõlemal naisel on sarnased seisukohad sünnitamise osas. Täpselt nagu Kate Middleton oma kõigi kolme sünnitusega, soovis ka Meghan kindlasti loomulikku sünnitust, mille käigus valuvaigisteid ei kasutata. Kuuldavasti on väga suur holistika asjatundja ka Meghani ema, kes tütart põhjalikult nõustab.

Kasvatuspõhimõtetelt on Middleton suuresti eeskujuks võtnud pintsess Diana, kes soovis, et tema lapsed ei elaks rikaste inimeste luksusmullis. Diana käis oma poegadega salaja McDonald’sis ja lõbustuspargis, ta tahtis et William ja Harry saaksid mängida ka teiste lastega väljaspool kuninglikku ringkonda. Ka Kate on sama meelt. Peale selle nõuab ta, et lapsed aitaksid kuningliku pere abilisi koduste tööde tegemisel.

Meghan on feminist ja võrdõiguslikkuse eest võitleja, samuti loomaõiguslane. Seetõttu ootab jahipidamist armastav Kate harilikult ühiste perekondlike ürituse puhul ära Meghani lahkumise, enne kui püssi haarab ja linde laskma suundub.

Nii Meghan kui prints Harry said aga kuningliku pere fännide pahameele osaliseks, sest kasutasid mõni aeg eralennukit, mis praeguses kliima häireolukorras on väga hooletu tegu. Seetõttu lendavad nii William kui Kate nüüd üldistel liinilendudel.

Vanaaegsete kommete järgimist soovivad kuningakojahuvilised on Meghani südikust oma elu normaalse inimese kombel jätkata tihti pahaks pannud ja ka Suurbritannia meedia on juhtuvat samas võtmes kajastanud.

Mõlema hertsoginna riietumisstiil on olnud vägagi vaba, kuid Kate on sunnitud Elizabethi nõudmisel oma stiili muutma ja seda märkimisväärsel määral vanamoodsamaks. Väidetavalt annab talle sel alal nõu koguni kuninganna ise, kes ka Kate’i kleidid enne selgapanekut üle vaatab. Põhjus, miks Kate sellist survet taluma peab, seisneb tema tulevases kuningannastaatuses. Prints Harry abikaasale Meghanile on aga lubatud palju vabam stiil, sest tema tulevikus troonil olema ei hakka.

Ka vendade Williami ja Harry vahel on olnud vastuolusid, eriti mis puudutab Harry ja Meghani abiellumist: nimelt toimusid pulmad kuningliku pere jaoks tavatult kiiresti. Tutvusid Harry ja Meghan 2016. aastal, teatega abiellumiskavatsusest tuli paar välja 2017. aasta novembris, abiellusid nad aga juba järgmise aasta mais. Kate ja William olid aga suhtes seitse aastat, enne kui abiellusid.

Kate’i ja Meghani omavaheline läbisaamine pole alati kõige parem olnud. Probleemid said väidetavalt alguse Meghani ja Harry pulmadest, kui Meghani nõudmised Kate’ile ning pulmas lilleneiuks olnud Kate’i ja Williami väikesele tütrele olevat olnud liialt kõrged. Sellest ajast saadik on mitu korda juhtunud, et perekondlikke sündmusi – olgu selleks siis Kate’i sünnipäev või jõuluõhtu – kaks naist koos tähistanud ei ole.

Kuninganna valik ootamatu

Kuninganna Elizabeth II läbisaamine oma pojapoegade abikaasadega on kummagi puhul erinev. Kuigi kuninganna suhtub väidetavalt Kate’i, tulevasse kuningannasse hästi, ei ole nende omavahelised suhted tingimata väga lähedased. Kate teeb siiski kõik selleks, et kuningannale meele järele olla. Kuninganna on Kate’ile juba ka üle andnud ühe oma kohustuse, nimelt on Camebridge’i hertsoginna käesolevast suvest kuningliku fotoühingu esinaine.

Kuninganna Elizabethi ja Meghani suhted polnud pikalt kuigi head. Meghan ei hoolinud Suurbritannia kuningakoja väga täpselt reguleeritud jäigast etiketist ja tegi asju tihti pigem nii, nagu ise soovis. Selles küsimuses meenutas ta seetõttu küllaltki palju printsess Dianat.

Kuigi kuninganna seetõttu temasse pikalt hästi ei suhtunud, on ta viimasel ajal kuuldavasti suhteid Meghaniga üles soojendanud. Väidetavalt pole koguni mitte ühelgi kuningakotta abiellunud inimesel Elizabethiga nii lähedast suhet kui Meghanil. Üks põhjus, miks kahe naise läbisaamine paranenud on, seisneb nende mõlema ühises armastuses koerte vastu. Samuti meeldivat kuningannale Meghani huumorimeel. Ka on Meghani lähedased olnud kuninganna korraldatud pidudel oodatumad külalised kui Kate’i pereliikmed.

Ilmselt on aga peamine põhjus hoopis see, et kuninganna ei taha korrata kuningakoja kommete suhtes alati mässumeelsust üles näidanud printsess Dianaga juhtunut – kõigi suur lemmik jättis kuningannast lõpuks kibestunud ja kalgi inimese mulje ning Diana surma järel langes seetõttu kogu kuningakoja maine.