Kommentaariumis läks aga minu sõnavõtu peale lahti tõeline sõda, mida ma seekord lausa huviga jälgisin. Eestlast on raske intiimsel teemal avalikult rääkima saada ning anonüümsetes sõnavõttudes lõid särama meie kodanike tõelised tunded. Mehed ei oodanud kaua kui andsid naistele suure kahuriga vastutule. Eesti mehe meelest pole ka meie naised voodis just kõige isuäratavamad. Keegi neist võrdles Eesti naist voodis kivist Aphroditega, kellega on võimatu midagi peale hakata.

Meeste ja naiste vahel meie riigis laiub üks suur ja sügav suhtlemiskuristik. Kui paljud meist üldse teavad, mida meie partner meist voodis arvab? Kui palju suhteid on meie riigis, kus üks pool peab seksi partneriga igavaks ja unistab hoopiski kaugest Egiptimaa tõutäkust, kes kõik meie naiste soovid voodis täidaks?

Mina usun, et eesti naine käitub kodust eemal olles teistmoodi. Egiptuses julgetakse olla see, kes me tõeliselt oleme. Sealse seksi võlu peitubki selles, et keegi ei tea meie naiste tausta ja päritolu ning eestlanna julgeb lõpuks ometi voodis lahti öelda kõigist eelarvamustest. Kodus olles hoitakse kramplikult kinni Eesti mastaapidest ja võib-olla arvab eesti naine, et meie mees ei tahagi seksis särtsakust, vaid meie naiste ülesanne on olla kivist Aphrodited. Eesti mees aga ülistab seksist rääkides kuumaverelisi venelannasid ja räägib tülpinult sellest, kuidas meie naistes puudub samasugune erootika ja iha nagu näiteks slaavi juurtega naistes.

Üks kommenteerijatest märkis tabavalt, et probleem pole tegelikult mitte meie meeste ja naiste seksuaalsuses, vaid hoopis selles, et meie inimene ei oska suhelda. Eestlasel on hirm partneriga rääkida. Hirm öelda oma mehele, mida ta voodis naudib ning mis teda erutab. Mehed annavad aga igavale voodielule kodus alla ja lähevad tihti paremaid palu otsima kodust eemale ning peavad suhte kõrvalt armukesi. Eestlase suurim vaenlane on tõesti meie oskamatus suhelda. Oskus teineteisega rääkida. Aga kuidas muidu peaks teine pool mõistma sinu vajadusi, kui sa neid avameelselt oma abikaasale või elukaaslasele ei avalda?

Huvitav kokkuvõte, mis selgus lugejate arvamusi lugedes. Vähemalt on niigi palju neist anonüümsetest sõimudest kasu — vahel on anonüümne jututuba või kommentaariruum eestlase ainus viis oma häälepaelad vabaks lasta. Näost näkku ja silmast silma suheldes tabab eestlast aga välk selgest taevast, mis muudab jutu seksi teemal lubamatuks tabuks. Veelkord. Eestlase igavas voodielu pole süüdi ei mehed ega naised, vaid suhtlemisvaegus ja hirm rääkida. Usaldus, sõprus ja armastus on aga terve suhte ja seksuaalelu alus.