Kolleeg ei esitanud seda küsimust muide pelgalt oma enese kogemuse põhjal vaid märkis, et sellise arvamuseni olid jõudnud Naisteka küsimusele vastanud inimesed.

Kui ma hakkan oma enese sõbrannade ja tuttavate suhete peale mõtlema, siis ka mulle meenub et tavaliselt jääb pere purunemises süüdi just naine. Naine on see, kes teeb lõpliku otsuse ära minna või keerab suhte teise poole jaoks nii ebameeldivaks, et mehel on võimatu naisega koos elada ning ta on praktiliselt majast välja aetud.

Miks mehed just meid, naisi, kõiges süüdistavad, jääb ka mulle endale tihti arusaamatuks. Isegi minu enda peretülid on tihti minu kaasa arvates minu algatatud ning meie mured minu poolt üles kruvitud.

Naised mängivad mõnikord inetuid mänge

Britid armastavad öelda "It takes two to tango" ehk tango tantsimiseks läheb tarvis kahte inimest. Suhte purunemises ei saa süüdi olla ainult üks osapool vaid süü lasub mõlemi õlgadel.

Üks tuttav meestuttav märkis hiljuti, et üks suuremaid vigu, mida naised teevad, on see, et nad ei räägi mehele oma tunnetest otsekoheselt. Ta tõi huvitava näite. Kui naine tutvub ööklubis mehega ja annab talle oma telefoninumbri siis mees eeldab, et ta meeldib sellele naisele. Ning lollitavad siis mehi lõpmatuseni. Lubavad kohtingule minna, aga hüppavad viimasel hetkel alt. Saadavad ühe sõnumi, aga eiravad teist.

“Miks nad ei saa otsekoheselt öelda, et ma ei ole sinust huvitatud?” päris see mees minult. Mul oli sellele küsimusele raske vastata, sest olen ju ka mina otsekohesuse puudumisel nii mõnegi mehe kino ukse taha ootama jätnud.

Selle sõbra meelest aga rikub paljud suhted just seesama aususe puudumine. Naised räägivad harva oma tõelistest tunnetest ja tihti ollakse koos mehega vaid mugavusest. Kui ilmub välja keegi edukam ja rikkam, jäetakse eelmine partner maha ning mees võib suhte purunemises otsida loogilisust ilma seda kunagi leidmata. Selle mehe meelest teevad naised palju otsuseid tegelikult omapäi ning otsustavad lahkuda siis, kui mees seda kõige vähem ootab.

Lõpuks saab halbadest harjumustest kõrini

Sõbranna andis aga meestuttavale vastulöögi. Ta nõustus, et naised on tihti partneriga koos mugavusest. Ometi on ka palju suhteid, kus naine loodab, et mees suudab maha jätta oma halvad harjumused ja muutuda. Esimeses kirelõõmas ei märka ju kõiki kaaslase puudusi, pealegi lubavad esimestel aastatel mehed end armsama meeleheaks muuta. Muidugi usub armunud naine kõike, mida kallim kokku lubab... Pärast aastatepikkust kooselu ei muutu aga midagi ja mees joob või peksab naist edasi, kuni saabub hetk, mil naine ei jõua seda enam kannatada ning pakib asjad. Mees aga laiutab käsi ja ei mõista, miks ühel ilusal hommikul on kaaslanna välja kolinud.

Tõde on see, et inimesed peavad omavahel rääkima. Kui suhte alguses tekkinud probleeme ei suudeta juba eos lahendada, siis kasvavad need ajapikku veelgi suuremaks. Oskus teineteisega rääkida on iga abielu ja sõpruse saladus. Süüdistades pereprobleemides ainult oma partnerit, tasubki veelkord meelde tuletada vana hea brittide vanasõna "Tangoks läheb tarvis kahte!" Terveks kooseluks läheb samuti tarvis kahte.