Jäta mehele tunne, et püksid on tema jalas!

Mehe meheks kasvamine saab alguse kodust, kuidas tema vanemad oma pojast meest vormisid. Lasid nad pojal lihtsalt diivanil lebada või õpetati kõike seda, mis temast edaspidises elus enesekindla ja meeste töid oskava mehe teeb?

Kõige olulisem ongi vast see, et mees oleks sirge selja selge silmavaatega. Kui su mees ka kõike teha ei oska, jäta talle võimalus neid asju korraldada. Ära tegele ise töömeeste otsimise, ehitusmaterjalide tassimise ja kogu elu korraldamisega. Või hea küll, kui sa oled parem raha planeerija või sulle meeldib kodu sisustamisega tegeleda, jäta talle vähemalt mulje, et tema on see pea ja sina oled kael. Anna talle otsustusõigus!

Meestel on tihti ka laste hobide ja koolide valiku puhul naisest hoopis erinev arusaam. Lase tal vähemalt oma arvamust avaldada, hiljem võid ikka oma äranägemise järele toimetada, aga sa oled vähemalt ta ära kuulanud, vahel piisab sellestki.

Tead ju küll, kuidas öeldakse, et mõni mees on suss ja tuhvlialune, tegelikult teevad naised ise meestest nõrgukesed just sellega, et loodavad mehe eest kõige ära tegemise ja otsustamisega mehe elu lihtsamaks teha. Kindlasti teevadki, aga kas mees seda lihtsust tahab?

Iga mees tahab end isasena tunda. Teada, et püksid on ikka tema jalas, no vähemalt sõprade silmis. Kas ta ennast vastutava perepeana näeb, see on iseasi (mõningatel puhkudel on mugavus suurem eelis), aga anna talle vähemalt see tunne. Muidu lohistadki teda nagu köit enda järel.

Kui teil kodus näiteks kapiukse kruvid logisevad ja sa oled seda mehele juba mitu korda maininud, no loomulikult võiks ta ka ise seda märgata, siis ära rutta vihasena ise kruvikeerajaga kapi kallale. Ära kutsu oma isa neid kruvisid keerama, too parem see kruvikeeraja ja pista talle pihku, andes märku, et ta saab sellega ideaalselt hakkama. Usu mind, saabki.

Ära räägi seltskonnas, et sina pead kõik asjad alati üksi tegema ja korraldama, sellega lahterdad sa ta ka edaspidiseks juba ette saamatuks. Kui annad mõista, et sinu mees on ikka püksikandja, no küll ta siis neid pükse ka kannab.

Usu temasse ning tõsta ta enesekindlust ja kiida oskusi ka siis, kui ta neid kodust tegelikult kaasa ei ole saanud.