Kuna (:)kivisildnik arvab mingil põhjusel, et artikkel, millest kõik alguse sai, nimelt Laura Mallene intervjuu Martin Helme: Istanbuli konventsiooni ainus efekt on see, et lasteaias õpetatakse poisse kleiti kandma ilmus Delfi Naistekas, siis osaleme vastutulelikult dialoogis edasi ja refereerime kirjaniku teese naiste ahtrusteema ohtlikkusest ühiskonnale. Teese on kokku 11, toome mõned huvitavamad välja:

1. Eesti vabariigi põhiseaduses on kirjas riigi eesmärk — säilitada rahvas, keel ja kultuur.

2. See eesmärk on riigil täitmata, sest eestlaste iive on negatiivne ja naiste väljaränne on massiline. Meeste väljaränne ei ole probleem, eesti meeste viljastamisvõime ületab naiste sünnitamisvõime mitme suurusjärgu võrra.

3. Iibeprobleem on naiste kvaliteedi küsimus, täpsustan, see on naiste tervise, meelsuse, lojaalsuse, väärikuse, vastutustunde, naiste väärtushinnangute ja seaduskuulekuse küsimus.

Need kolm teesi teevad vist piisavalt selgeks, et selles, et riigi eesmärk on täitmata, on süüdi ainult naised. Teesis number 8 pakub (:)kivisildnik välja ka lahenduse, mida teha naistega, kes on juba teismeeast väljas, kuid pole veel oma emakat eesmärgipäraselt kasutama hakanud:

8. Naisi tuleb kohelda võrdselt meestega, see tähendab seda, et kui nad ei täida oma põhiseaduslikku sünnitamiskohustust, siis neid sunnitakse selleks.

Refereeritud artikli täisteksti loe 28. mai Õhtulehest.