Sisemine tõde on Katrinit alati paelunud, alateadlikult on ta seda otsinud ning enda jaoks selgitada püüdnud. “Kogu elu olen olnud vaimsete huvidega ja mind on huvitanud eksistentsiküsimused. Tõde ja elu mõte.” Siiski poleks ta veel kolme aasta eest arvanud, et loobub oma unistuste tööst moedisainerina, mida oli lapsest saadik teha tahtnud. Äkki tundis ta aga isiklikus arengus paigalseisu. “Oled kogu aeg ühes tsüklis — töö, pere, kodu. Ei julge teha muutust, kuid see otsus tuli tänu joogale.”

Katrin hakkas käima Kundalini joogas 2011. aasta kevadel osalt seetõttu, et rõivatööstusettevõttes olid rasked ajad. Töötajad olid oma mugavustsoonist välja lükatud, kuigi nagu ta ise, tegid kolleegidki tööd hingega. Sellegipoolest otsustas Katrin, et peab ametist lahkuma. “Omanikul oli mu otsust raske kuulata, aga see tuli minu kui muutuja seest,” meenutab disainer otsustavat kevadet, teadmata samas, mida edasi teeb. Ta tundis vaid vajadust moedisainist distantseeruda.

Esimeses Kundalini jooga tunnis oli ta kogenud, et see on tema jaoks, olles isegi üllatunud, miks ta seda varem polnud avastanud. “Kundalinis oli olemas nii vaimne kui füüsiline pool. Kõik oli minu jaoks põhjendatud, asjadel omavaheline, isegi praktiline seos — mis asend organeid või punkt energiakanaleid mõjutab. Olin justkui meditsiinikursusel, et saada oma keha kohta enam teada.” Pärast kursuse lõppu jätkus kursus Katrini sees, kuigi mõtet joogaõpetajaks õppida tal veel ei olnud.

Süvenedes hinge

Sellel vabal suvel üle mitmeteistkümne aasta harrastas ta joogat ning mõtles, mida üldse teha. Sügisel pakuti Katrinile kui moedisainerile ühte projekti, mis hoidis virgena loomingulisust, ent siis otsustas ta minna hoopis ettevõtluskursustele. Kulunud oli pea kolmveerand aastat, kuid selgust veel polnud. Aeg-ajalt küsis ta endalt, kas jätkata moebrändide või disainiga, kuid leidis siis, et see on liiga pealiskaudne ja väline. Üha enam tajus ta, et tahab “süveneda inimeste hinge ja teha midagi, mis tuleb hingest”.

2012. aasta jaanuar tõi kindla soovi õppida Kundalini joogat Londonis Karam Kriya koolis, mille mooduleid oli osalt võimalik teha ka Eestis, et saada rahvusvaheliseks Kundalini jooga õpetajaks. Joogakooli ajal asutas Katrin oma firma OÜ Spiritjooga, et selle kaudu joogatunde anda ning oma joogariiete brändi arendada.

Loe edasi ajakirja Mari novembrinumbrist.