Kas on üldse võimalik õppida vigu vältima? Või siis vähemalt hoiduma „reha peale“ astumisest?

Kõik on läbi!

On võimalik, et kuulud nende ebakindlate inimeste hulka, kes suhtuvad igasse möödalaskmisesse väga valuliselt. Kui sa rooli taga istudes taipad, et keerasid valesse põiktänavasse, oled kohemaid valmis nutma puhkema. Hea veel, et oled autos üksinda. Sest kõige kohutavam oleks, kui sinu „häbil“ oleks veel tunnistajaid...

Sa arvasid, et sured piinlikkuse kätte, kui vestluses kallima emaga ajasid Stendhali segamini Flaubert´iga... Tõepoolest – mida ta nüüd sinust küll arvab! Sul on pidev hirm teha või öelda midagi valesti.

Väljapääs. Luba endale ka vigu teha. Kui taolise apsaka oleks teinud sinu sõbranna, kas sa pööraksid sellele siis erilist tähelepanu? Tunnista lihtsalt, et oled midagi segamini ajanud ja kõik. On hea, kui suudad oma hajameelsuse naljaks pöörata – inimesed hindavad väga nende seltskonda, kes oskavad iseenda üle naerda.

See on küll väga tõsine viga!

Kuidas aga suhtuda nendesse tegudesse, mis võivad mõjutada kogu sinu elu? Oled millegipärast keeldunud ahvatlevast ettepanekust, mida hiljem sügavalt kahetsed.

Väljapääs. Ära satu paanikasse. Oled ise vastava otsuse teinud, ning sel hetkel tundus see ju mõistlik. Tulevikus kaalud palju hoolikamalt kõiki poolt- ja vastuargumente. Igal juhul suhtu tehtusse kui lähtepunkti edasiliikumiseks.

Aitab enda süüdistamisest, parem mõtle, kuidas olemasolevat olukorda enda kasuks muuta. Kas tööl on igav? Ehk on võimalik sama töö raames oma tegevust veidike muuta? Millega tahaksid tegelda? Räägi oma ülemusega.

Ikka üks ja seesama lõks

Juhtub ka seda, et inimene satub ikka ja jälle ühte ja samasse lõksu. Sa kaebad lähedastele oma kergemeelse sõbranna peale. Tema sõlmib väsimatult rohkearvulisi romaane ning sina pead siis solvunud austajaid päästma. Sa katkestad selle sõbrannaga suhted, aasta pärast leiad aga uue, kes on täpne eelmise koopia!

Väljapääs. Otsi põhjusi. Kui sa hakkasid temaga suhtlema, siis tähendab see, et selline inimene on sulle vajalik. Võimalik, et taoline naisetüüp toob vaheldust sinu mõõdukasse ja veidi igavavõitu ellu. Tema kõrval tunned ennast väga targa ja täiskasvanuna. Peaksid ehk oma enesehinnangu tõstmiseks teisi võimalusi otsima!

Allikas: Liza