Shalini Mody on kunstiajaloo magister ja personaaltreeneri paberitega särav naine, kes peale õpinguid lõi koos elukaaslasega üritusturundusagentuuri, aga peale abielu purunemist, lõpetas selle tegevuse ning alustas intensiivselt eneseotsingutega. Nüüd aitab ta teistel naistel leida tasakaalu ja ürgset naiselikkust oma loodud ettevõttes Gracefit.

Shalini räägib saates, kuidas ettevõtluse ja üldiselt elu planeerimine detailselt menstruatsioonitsükli järgi on aidanud tal olla produktiivsem kui kunagi varem. ‘'Jälgige tsüklit, mõnikord just teatud hetkel kuus avaldub see kõige suurem sisemine tarkus ja lisaks võivad tekkida pinged suhtes, aga soovitatakse elada paar tsüklit selle teadmisega ära, enne suure tüli üles tõstmist,'' on ta veendunud selles, et naine eneseteadlikkusega saab oluliselt mõjutada ka suhte harmooniat, ehk alati ei ole asi lihtsalt hormoonide möllamises justkui tühja koha pealt.

Shalinil on mistahes olukordades fookus väga selgelt paigas ja ta teab, et selle paika saamiseks tuleb olla enesega üdini aus, kuigi see on vahel kõige hirmutavam üldse. “Ole seal, kus sa oled ja seda täie südamega. Sama on suhtes olles, tuleb panna kogu oma energia sinna: kõik kreatiivsed mõtted, flirt, üllatused jne,” rõhutab Shalini jäägitu tähelepanu suunamise olulisust ühele ‘asjale’ korraga - fookust. “Kui see aeg saab läbi, siis see saab läbi, siis sa tuled sealt ära, aga sel hetkel, kui sa seal oled, siis ole päriselt seal,'' lisab ta veel. Shalini arvates on kõigel oma kindel aeg ja koht ning tehes midagi, aga samal ajal mõeldes kõikidele muudele tegevustele, mida tahaks ka teha, ei olda kunagi päriselt kohal.

Shalini ärgitab leidma ka igas kurvemas päevas helgust: ''Ma ajastan oma ujuma mineku päikesetõusu ajaks ja iga kord kui päike tõuseb, siis ma mõtlen, et isegi, kui kõik on hästi halb, siis päike ikka tõuseb ja see on ju ikka ilus.'' Shalini arvates ei ole heaks enesetundeks üldse palju vaja teha, vaid efektiivselt ja see on ühtlasi ka tema edu võti. ''Pärast 20 minutit hommikusirutust on mul hoopis teine energia ja sellest paremast energiast lähtudes, teen ma päeva jooksul ka paremaid otsuseid,'' on Shalini kindel seisukoht fookuse paika seadmise ja valikute tegemise osas.

Kuula saadet Delfi Taskust