Juba nõuka ajal märkas eestlane, et ameerika filmides avaldatakse kogu aeg armastust. Iga pisemagi asja peale teatab meestegelane naisele, et armastab teda. Naistegelane vastu, et tema armastab meestegelast kah. Tänapäeval on Hollywoodi muster muutunud ja esmalt peavad tegelased vähemalt kümme korda seksima, enne kui mees naisele teatab, et tal vist tunded hakkavad tekkima. Aga „ma armastan sind” fraasini jõutakse varem või hiljem ka moodsates ameerika filmides.

Piirduks asi siis armastajatega! Aga oh ei. Ka õed ja vennad, emad ja pojad ning isad ja tütred jauravad filmides vaid sellest, kui metsikult nad üksteist armastavad. Lõpetavad telefonikõne sõnadega: „Ma armastan Sind!” Näevad teineteist üle kahe päeva: „Ma armastan Sind!” Tänavad maitsva võileiva eest: „Ma armastan Sind!” Isegi kälimehed ja miniad, külid ja nadud, näälud ja langud armastavad üksteist palavalt ning teevad selle igal võimalusel teatavaks.

Eestlasele on too „Ma armastan sind”-itamine alati võõras olnud. Mõni asi võiks sõnadetagi selge olla. Eestlasele räägiti juba lapsena juttu karjapoisist, kes igavuse peletamiseks muudkui „Hunt!” karjus ja kogu küla iga kord kohale ehmatas. Kuni küla karjapoisi naljadest tüdines ja kui hunt päriselt saabus ning karjapoiss taas „Hunt!” lõugas, ei teinud küla kuulmagi. Tagajärjed olid karjapoisi jaoks saatuslikud. Armastuse avaldamisega on sama lugu. Kui sa ütled kogu aeg teisele: „Ma armastan Sind”, mida sa talle siis teatad, kui teda tegelikult armastama hakkad?

Eestlane suhtub armastuse avaldamisesse nagu suuskade määrimisse — määri siis, kui suusatama lähed. Kui eestlasel on vaja, et keegi tema heaks midagi teeb ning too keegi ei taha vedu võtta, vaat siis on küll mõistlik hammaste vahelt „Ma armastan Sind” pressida. Nii jahmatava avalduse peale hakkab ka tõrksaim kiusukott end liigutama ja eestlane saavutab täpselt selle, mida soovib. Juhul muidugi, kui too keegi mõni juhuslik möödakäija ei satu olema. Sellisel juhul võib lugu eestlase jaoks nutuselt lõppeda, eriti kui vestlus kahe mehe vahel aset leiab.