Eestlane ostab kristalle

Iga mees olla küll oma saatuse sepp, kuid elu on eestlast õpetanud, et ilma vastavate aksessuaarideta on õnne üsna keeruline valada. Sa võid ju arvata, et kujundad kolmekümne kraadises pakases oma enesetunnet ise, kuid tegelikult hoolitseb su kehatemperatuuri eest hoopis kasukas. Või tuleb sul geniaalne idee oma õnne Austraalias valama hakata, ent kalli lennupiletita jäädki saatust Eestis sepistama.

Sestap ümbritseb eestlane end toodetega, mis aitavad tal helgema tuleviku suunas marssida. Eestlase öökapp on täis erineva kujuga kristalle, mida ta kindla regulaarsusega ühest peost teise veeretab. Muud pole teha vajagi, tegelikult piisab lihtsalt kristalli olemasolust, aga et need lisaks tervisele ka esteetilist naudingut pakuvad, võtab eestlane oma kristallid aeg-ajalt kätte ja imetleb neid ainiti.

Palgapäeval läheb eestlane nurgapealsesse esoteerika butiiki ja palub sealsel kaubatundjal endale midagi soovitada.

„Nii,” vaatab too kaupluses hindavalt ringi. “Praegu on meil soodustus mookaitele. Mookaite on uute alguste kristall, mis aitab seltskonda sulanduda ja eemaldab hirmud, mis on seotud mitte hakkama saamisega. Ma ise lasen neid oma lastel kanda, nii on nad kogu aeg rõõmsad.”
Kõlab nagu hea kristall ja eestlane laseb mookaite sisse pakkida. Aga et see alla kümne euro maksab, on eestlasel veel vähemalt kahe eseme jagu raha. „Äkki julgen pendlit soovitada,” liigub kaupmees leti teise otsa. „Olete nendega kokku puutunud?” Eestlane ei ole ja kaubatundja teeb kiire sissejuhatuse.

„Kristallidest valmistatud pendlid on väeesemed, millega on võimalik vaadata minevikku, olevikku ja tulevikku. Neid on lihtne kasutada, täpsemad juhised saab meie kodulehelt ja ülevaatlik manuaal on pendliga kohe kaasas. Ma ise kasutan aqua aqua’t, see on üks võimsamaid pendleid üldse, laseb kroontšakrat aktiveerida ning sellel asuvaid blokaade vaadelda. Tõsine riist, nii kaugele tulevikku ei näita ükski teine pendel. Hinnatundlikumale kliendile julgen soovitada aga sammalahhaati, see vastab täpselt kõigile materiaalsetele küsimustele. Tõsi, sammalahaadi pendlit tuleb laadida, vastasel juhul valgub ta energiast tühjaks. Kõige paremini laeb sammalahhaati mäekristalli geood, mis tuleb mõistagi eraldi juurde osta. Aga ka aaloeessents ajab asja ära ning on veidi odavam.”

Eestlane võtab pendli ja kaheksa eurot jääb ülegi.

„Äkki üks unenäopüüdja?” uurib müüja. „Kaitseb energiadeemonite eest ja garanteerib sügava une. Võimendajad ehk spetsiaalsed talismanid saab hiljem juurde osta, need soovitan unenäopüüdjale noore kuu loomise päeval lisada.”

Kõlab nagu ratsionaalne jutt ja kaup saab kenasti tehtud. Saaks värskelt ostetud väeesemed nüüd veel ka kuludesse kanda!