Kai, kes on tubli kolmekümnendates aastates kahe väikese lapsega koduperenaine, oli enne abiellumist agar trenniskäija. Nüüd on aga Kail tekkinud probleem.

Kai on sünnitanud väikeste vahedega kaks imearmast tütart. Ta on kodune, sest tema arvates on väikesed lapsed kodus paremini hoolitsetud ja hoitud kui lasteaias. Majanduslikult jätkub nende perele ka ainult mehe sissetulekust, kuigi koduabilist või lapsehoidjat nad palgata ei saa.

Vaat siis sellistes oludes elab Kai oma igapäevaelu, kui abikaasa ühel õhtul oli tema kohta üsna ebameeldiva tähelepaneku teinud. Õhtul enne magamaminekut oli mees järsku jäänud Kaid hoolikamalt takseerima, hinnanud pilguga tema jalgu ja kõhtu ning imestanud, kuhu küll Kai sportlik vorm on kadunud. Et käsivarred on veidi lõtvunud ning muutunud pontsakamaks, et kõhul on rasvavoldid ning puusad on laiemad kui enne.

Tegelikult pole Kai eriti palju kaalus juurde võtnud. Muidugi pole tema keha enam see, mis oli enne laste sündimist, kuid eriti suureks põdemiseks põhjust ka ei ole.

Küsimus oli Kai arvates hoopis selles, et kui tema mees teeb töö kõrvalt regulaarselt sporti, siis Kai viimased trenniskäigud jäävad aastate taha. Sest millal peaks üks kahe lapsega koduperenaine, kelle ülesanne on hoida kodu korras, valmistada abikaasale õhtusööki, lapsi valvata, õpetada, kasida, millal selline naine peaks trenni tegema.

Kai treeningud piirduvad praegu ainult tolmuimeja käsitsemise, põrandate pühkimise ja tolmuharjaga vehkimisega. Muidugi on ööpäevas 24 tundi, ja rumal on see, kes vabandusi ei leia. Samas tunnistas Kai, et tal on terve päev väga kiire ning et on õhtuks sedavõrd väsinud, et unistab ainult voodisse pikaliheitmisest. Mitte et ta oma senise eluga rahulolematu oleks, lihtsalt selline mõistetamatu ülestunnistus mehe poolt tuli Kaile suure üllatusena.

Kaid hämmastas mehe suhtumine, sest ka mehele on oluline, et lapsed oleksid hästi hoitud, kodu korras ja õhtul maitsev söök laual. Kuidas küll mehed ei mõista, et uhkeldavad tibid ei korista kodus, ei tee süüa ega hoia ööpäevaringselt lapsi? Et kõik lihtsalt pole ajaliselt võimalik ning lastega kodusolemine on tihti füüsiliselt ja vaimselt väsitavam kui igapäevane kontoritöö.

Mehed ikka ei saa aru, et laps toob naise ellu teised mõõtmed ning kaunis väljanägemine pole siis enam eesmärk omaette.

Loomulikult ei suuda Kai võistelda tippvormis klubibeibedega, kelle aeg ja raha kulub välimuse viimistlemisele. Pereinimesena on Kai seadnud oma elus uued prioriteedid ning vormis lihased ei kuulu tema pingereas esikümnesse. Loodan, et ka tema mees mõistab ja hindab Kaid sellisena, nagu ta hetkel on.