Mida märkad naise juures kõige esimesena?

Ettevõtjast ajalootudeng Risto (36): „Silmi ning kehahoiakut-rühti. Ei oskagi öelda, kumb tuleb esimesena — arvatavasti registreerib alateadvus mõlemad ühel ajal (samas, silmside ei ole ju alati võimalik, sel puhul jääb ikkagi rüht). Rühi järgi võib inimese kohta paljugi öelda. Lõdvale ja kergelt resigneerunud hoiakule lisandub hiljem alati terve plejaad muidki minule vastumeelseid omadusi, millest mõnda ka allpool mainin. Ja naeratus! Kui see on olemas, on kõik võimalik!”

Näitleja Taavi (32): „Kindlasti silmi. Köidab särav pilk ja märkan ka silmade värvi. Ja seda, kas need elavad. Näkku vaatan naisele kõige esimesena.”

IT-juht Veiko (31): „Esimene, mida ma märkan, on särav naeratus. Naise kohta, kes mulle meeldib, peab kindlasti olema võimalik kasutada sõna „armas”. Aga väga raske on üheselt kirjeldada, mis naise minu jaoks armsaks muudab. See võib olla mõni pisike detail: kui naisele silma vaadates on oht uppuda, naerulohukesed põskedes, see, kuidas juuksed tuules lehvivad, mõni käitumise või iseloomu omapära.“

DJ ja produtsent Henry (27): „Välimusele pöörame kõik esimesena tähelepanu. Ka looma-, linnu- ja taimeriik on ju selle järgi üles ehitatud. Välimusega anname teistele märku, milline on meie tervislik seisund, kuidas me enda eest hoolitseme, kui avatud oleme suhtlemiseks jne. Kohati tunneb inimese välimuse järgi ära ka osa tema huvidest ja ellusuhtumistest. Näiteks paks, jalgu lohistav, küürus seljaga, lohakalt riides ja suitsetav naine mulle huvi ei paku. Mulle meeldib eelkõige suhelda inimestega, kes on huvitatud minuga suhtlemisest. Seega kontakti loomiseks otsin esmalt märke, mis kinnitaks, et minu vastu huvi tuntakse. Pärast esmase üldmulje saamist on kõige võluvam naise naeratus ning sõbralik pilk.”

Mis sind naise juures võlub?

Taavi: „Mind võluvad stiilsed naised. Ükskõik siis, mis stiiliga täpselt tegu on, aga see peab olema väljapeetud. Stiil on isiksuse ja välimuse kooskõla. Muidugi on võlu terve kompott igasuguseid detaile, aga võluv naine peab olema hoolitsetud.”

Risto: „Vahetu olek ja siiras naeratus; irooniline sarkasm võib olla samuti võluv ning muidugi huumoritaju. Ja lõhn! Vaevumärgatav, kuid siiski tuntav parfüüm või kehahoolduskreem võib muuta nägemismeele teisejärguliseks…”

Veiko: „Kuna mehed armastavad silmadega, siis loomulikult ei jää kena välimus märkamata, aga kindlasti peab naine olema isiksusena huvitav. Naisega peab olema hea vestelda ning koos midagi toredat ette võtta või ka vaikides koos olla. Pole midagi kütkestavamat kui ilus ja tark naine. Kindlasti peaks naine olema naiselik, nii keha, välimuse kui ka käitumise poolest.”

Henry: „Viisakus, kombed, enese eest hoolitsemine, teistega arvestamine, enesekindlus, abivalmidus, haritus, edasipüüdlikkus, tervislikud eluviisid, oma arvamuse välja ütlemine, taktitunne jne. Oma kaasa juures pean oluliseks veel seda, et ta on minu suhtes hoolitsev, mõistev, meeldivate voodikommetega jne. Tore on see, kui suhte kestes ei kao ära flirtimine — ikka on hea kuulda komplimente ning tunda, kuidas naine sind silmadega agaralt sööb. Küünlavalgus ja kõik muu romantiline on see, mis hinge toidab ja silmad säramas hoiab. Sõna MEIE on tähtis.”

Mida sa ei või naise juures kannatada?

Taavi: „Ei meeldi kasimatus. Ja mõnikord peletavad naised mind ka hirmsa naeruga eemale. Kole on minu meelest naer, mis ei lähe naise välimusega kokku. Näiteks on naine piltilus, aga naerab kiledalt või hobuse kombel. Mulle ei meeldi ka siirupiselt magusad lõhnad.”

Veiko: „Beibetsemist. Naised, kelle elu sisuks on kosmeetika, riided, käekotid ja sõbrannadega klatšimine, ei mõju mulle sugugi atraktiivselt. Praegu mängitakse raadiost pidevalt lugu nimega „Absoluutselt”. Kes vähegi raadiot kuulab, see kindlasti teab seda. No sellist naist, kellest seal lauldakse, ma kohe kindlasti ei vaataks. Kui välimusest rääkida, siis eelistan naiste juures loomulikku ilu, ülemeigitud naised mulle kuigi atraktiivsena ei mõju. Mis meikimisse puutub, siis peab paika ütlus less is more. Ma ei tahaks, et naisega välja minnes pean pidevalt kartma teda puudutada või suudelda, et mitte meiki laiali ajada. Ja kõige ilusam peab naine olema siis, kui tema kõrval hommikul ärgata, ilma meigita ja loomulik.”

Risto: „Väiklust ning võltsi olekut (eriti kõrge ja kime, mõni toon üle tavalise hääletoon paneb mind alati seesmiselt karjuma!). Ebakindlust, mis on muutunud või muutumas patoloogiliseks nähtuseks. Kusjuures, ebakindlus iseenesest ühes või teises olukorras on täiesti mõistetav ja mõnikord isegi seksikas, kuid kui see muutub osaks elust, siis… midagi tuleks teha! Armukadedus näiteks on parim näide ühe- või mõlemapoolsest ebakindlusest.”

Henry: „Näägutamine ja rumalus. Ma ei kannata naisi, kes ei saa aru, et nende elu on nende enda teha või nagu eesti vanasõna ütleb: „Iga mees on oma õnne sepp.” Nõme on kuulata ütlusi, mis on pelgalt ettekäänded millegi mittetegemiseks. Esmalt tuleks ikka otsida vastuseid küsimusele „kuidas saaks?”. Vastu hakkab ka äraelamine teiste kulul ja ühiskonnale mitte midagi vastu pakkumine. Ei saa ju võtta rohkem, kui annad, sest nii pole varsti enam midagi võtta. Ei meeldi ka suitsetajad. Kui higi (feromoonid) peaks muidu olema see, mis vastassugupoolt ligi meelitab, siis suitsetaja (alkohooliku, rämpstoituja jne) higilõhn tekitab vastupidise reaktsiooni. Suitsetamine pärsib ka voodimõnude nautimist, kuna muudab kehavedelike lõhna ebameeldivaks. Kohati lausa väljakannatamatult vastikuks.”

On sul mingeid kindlaid kriteeriume, mõni detail, mis sulle naise iseloomu või välimuse juures alati meeldib?

Taavi: „Punased huuled ja kõrged kontsad. Alati ning iga naise juures.”

Risto: „Enese eest hoolitsemine. Ma ei pea silmas näiteks hirmkallist maniküüri, kalleid riideid või ülisportlikku keha, vaid üldilmet üldse. Minu jaoks on see tervik, mis avaldub inimese (antud juhul siis naisterahva) hoolitsuses enese eest kõiges. Hoolitsetud-treenitud keha ja terav vaim tasakaalus oleksid ideaalsus. Kusjuures enese eest hoolitsemine peaks koos elavate inimeste puhul olema kahepoolne ja jätkuv tegevus. Kõige toredam, et tegelikult ON see ideaalsus olemas mulle kallil inimesel. Seega ma ei unista…”

Veiko: „Kindlasti meeldib enesekindlus. Enesekindlus annab tunnistust iseloomu olemasolust, reeglina. Ja enesekindlus varjutab vahel ka nii mõnegi muidu silmatorkava välise puuduse.”

Henry: „Rohelised või helesinised silmad. Pikad juuksed, naiselik kõnnak ja hoiak, klassikaline riietus. Need on sellised omadused, mis panevad pead pöörama — nagu näiteks mõne 30ndate Rolls Royce’i nägemine liikluses. Aga need omadused ei muuda veel naist minu silmis seksapiilseks. Selliste tunnete tekkimiseks on ikka vajalik rakutasandiline klapp.”

Milliste kuulsate naistega tahaksid tuttavaks saada?

Risto: „Ma ei ole eriti kuulsuste hull ega leia, et kuulsus muudaks naise teistsuguseks, saati siis põnevamaks või atraktiivsemaks. Pigem võib tutvus kuulsa inimesega tuua ta hoopis lihtsurelike hulka, sinna veits opakate seltskonda. Kuid ma arvan, et vestlus Marlene Dietrichi või Amandine Aurore Lucile Dupin Dudevantiga alias George Sandiga oleks kuratlikult põnev ning võiks mind valgustada nii mõneski naiste hingesopi küsimuses. Paremini kindlasti kui Cosmo või Marie Claire.”

Taavi: „Inglise kuninganna Elizabeth II-ga, geniaalsete näitlejannadega nagu Meryl Streep ja Tilda Swinton, ning Julianne Moore’iga — tema on minu arvates ka kõige ilusam naine.”

Veiko: „Ma ei tea, kas ma nendega just tuttavaks tahaks saada, sest minu jaoks ei ole kuulsus naise puhul oluline kriteerium. Aga kindlasti on mul tuntud naiste seas omad lemmikud. Eesti staaridest meeldib mulle Liisi Koikson, selline kena ja tagasihoidlik ning samas õhkub temast enesekindlust. Välismaistest on silma jäänud Gwyneth Paltrow, väga hea näitleja. Välimuselt on ka Lindsay Lohan väga kena, aga ma ei usu, et ta mulle isiksusena meeldiks.”

Henry: „Mul pole kunagi olnud tõmmet staaride poole. Huvi äratavad ikka isikuomadused, millega saab tutvuda siis, kui naisega personaalselt suhtled.”

Kuidas peaks käituma naine, kes tahaks sind ära võluda?

Risto: „Kui mitte arvestada seda, et ta on praeguseks hetkeks jäänud vist pisut-pisut hiljaks, siis ma arvan, et ta peaks tegema sedasama, mis end juba tõestanud. Ehk siis olema loomulik ja siiras. Armsa ja tapva naeratusega… Samas tajutavalt tahtejõuline ning vajadusel iseseisev.”

Taavi: „Naine peaks mulle silma vaatama. Siin ei olegi ühest reeglit — kui on vastastikune huvi, siis pole ju palju vaja võlumise nimel pingutada, sest asjad lähevad iseenesest. Mina vaatan üldiselt endavanuseid naisi — mul peab olema temaga millestki rääkida ja tavaliselt sujubki jutt kõige paremini just siis. Fännidega hoian harilikult distantsi ja tõsisemalt ei suhtle — las sellised tutvused jäädagi fännisuhteks.”

Veiko: „Mulle meeldib naine, kes teab, mida ta tahab, ja ei häbene seda välja näidata. Ja loomulikult on ego tõstev teadmine, et just mina olen see, keda ta tahab. See ei tähenda väljakutsuvat käitumist, mis võib pigem eemalepeletavalt mõjuda. Aga kindlasti peaks oma huvi minu vastu välja näitama. Kui olen ihaldusväärne, siis näidaku seda, kui ei ole, siis ka. Pean kindlasti mainima, et mul on olemas ilus ja tark naine — selline, kellega on hea koos olla ja elu nautida. Seega praegu peale oma elukaaslase mind keegi ära võluda ei suudaks. Tema võib seda aga ikka ja jälle teha.”

Henry: „Üks neiu sai sellega väga hästi hakkama ja seda oma isikuomadustega. Oluline on jääda selleks, kes sa oled, olla/mängida natuke raskesti kättesaadavat ning mitte mingil juhul ei tohiks kohe voodisse kutsuda. Lihtsad žestid — naeratus, silmapilgutus jms. Kui naine on mulle silma jäänud, siis rohkemat polegi vaja kui märguannet, et temagi on huvitatud. Kui mul huvi pole, siis ei saa mind ka miljoni euroga ära võluda.”