“Kui ma mõtlen sellele, kuidas ma elasin 20 aastat tagasi ja sellele, kuidas ma tänase päevani ellu jäin, siis tunnen, et ma pean olema võlur,” jutustab Dave. “Seal kuskil peab olema mingisugune hookus-pookus, võlur Merlin või midagi, et kõigest sellest välja tulla, millest ma läbi käisin.”

Dave tunnistab, et kui mees ja naine abielluvad, teevad nad seda seetõttu, et nad on kindlad, et tulevik saab olema õnnelik. “Sa oled kindel, et abiellusid inimesega, kellega sa elad koos elu lõpuni,” teab ta. “Ja kui sa hakkad märkama, et see tegelikult ei toimi, siis usaldage mind, see ongi selle pärast, et see ei toimi. Aga muidugi sa teed ikkagi kõik selleks, et suhet hoida.”

“Kui ma 22aastaselt abiellusin — nüüd tagasi vaadates ma muidugi mõtlen, et kes see nii varakult abiellub -, abiellusin ma lihtsalt sellepärast, et ma abiellusin. Tagasiteed ei olnud,” möönab muusik. “Minu vanemad olid abielus, tema vanemad olid abielus ja selles polnud midagi halba. Vähemalt mina seda ei näinud. Aga valesti oli see, mis meie vahel oli.”

Dave pani kõigile saalis viibinud naistele südamele, et inimest, kellega sa suhtes või abielus oled, pole võimalik muuta. “Sa ei saa muuta inimest kellekski, kellena sa teda näha tahad,” kinnitab ta. “Teil mõlemal on omad õigused ja kohutused ning asjad muutuvad keeruliseks siis, kui te võtate teineteiselt need õigused ära ja surute peale kohustused. See on see, mis ei tööta ja hakatakse otsima väljapääsu abielust. Mõtled, kas jääda selle inimesega kokku, mida lahkuminekust võidad ja mida kaotad ning loomulikult on seal ka lapsed. Mina jäin kokku laste pärast ja nüüd täna võin öelda, et see on kõige hullem asi, mida ma olen teinud, sest lapsed kasvavad suureks ja nad õpivad oma vanematelt. Kui nad näevad vanemaid kogu aeg tülitsemas, siis see ei ole hea eeskuju lastele. Mina otsustasin, et jään ja mängin seda mängu, kuni mu lapsed on piisavalt vanad, et mõista, miks ma lahkun. Ja siis on endiselt olemas võimalus, et nad tegelikult ei mõista.”

Dave tunnistab, et alguses ta lapsed ei mõistnudki seda. “Aga aastatega, pärast korduvat rääkimist ja seletamist, nõustusid nad mõlemad minuga ja järgnes ka tohutu kergendustunde, kui nad ütlesid mulle, et nad tegelikult ootasid seda,” avaldab muusik.

“Mehed ja naised — pole mõistlik jääda kokku laste pärast,” ütleb Dave kindlalt. “Su elu on sinu oma. Kõik, mis teed ja iga samm, mille teed, on sinu ning kui kohtad kedagi teist, kes sulle näitab, et midagi saab olla teisiti, siis oled tõesti jama sees. Siis sa tead, et võib olla ka teistsugune elu. Tead, et võitled millegi nimel, mis pole võimatu. Pole võimatu olla õnnelik. Kui leiad selle inimese, kelle puhul oled kindel, et sa oleksid temaga õnnelik — sa pead olema kindel, pead seda tundma -, siis võta see vastu.”

“Mina mõtlesin sel hetkel oma elus, et mul on kõrini 24 aasta pikkusest abielust. Kogesin palju, uskuge mind. Kuniks ma leidsin selle inimese ja siis oligi kõik — hookus-pookus. Kõik muutus,” meenutab Benton. “Seega, võib olla teistsugune elu. Märkad, et kui leiad selle inimese ja õnnetunde, tuleb ka kõik muu. Kõik muutub, kõik läheb nii nagu sa soovid, sest sa mõtled teisiti, sa mõtled positiivselt. Minu puhul näiteks ka Eurovisiooni võitmine.”

Seminar “Mehe sügavam tõde” on järg möödunud aastal aset leidnud üliedukale meestele suunatud avalikule arutelule, kuhu on kutsutud esinama vaid mehed, kes julgevad olla avatud ja ausad iseenda tõdedega, mis on saavutatud läbi isiklikult kogetud rõõmude ja valude. Mehed, kes seminaril sõna saavad, julgevad sadade naiste ees olla nemad ise ning võtta vastutuse oma tunnete eest. Nad räägivad oma rollidest abikaasade, isade ja poegadena ning kindlasti ei ole nende eesmärk kedagi otseselt õpetada.