Tänapäeva maailm püüdleb töö ausa tasustamise poole, sõltumata töötaja soost, ning ma väga loodan, et kõik jätkub samas vaimus. Veel hiljuti sõltus naine absoluutselt teda ümbritsevatest meestest, haridus ja karjäär olid kättesaadavad ainult meessoost elanikkonnale. Tänapäevalgi tuleb võidelda ebavõrdsusega ning seista naiste õiguse eest iseseisvusele ja materiaalsele kindlustundele.

Ma nägin tolle aja vaimu veel täiel määral. Lapsepõlves jõudsid minuni kõikjalt sõnumid sellest, et kõige suuremaks eduks on abiellumine jõuka inimesega. Poisid peavad õppima olema vahvad poisid ja tüdrukud peavad õppima teenindama tulevasi mehi.

Pole midagi imestada, et tänapäeval on palju naisi, kes klammerduvad vanade „traditsioonide” külge ja lihtsalt ei oska iseseisvalt elada. Eriti teravalt võime me seda näha Venemaal ja sealt edasi ida poole.

Sel pinnasel kasvasid nagu seened kõikvõimalikud „naiselikkuse” voolud ja treeningud, kus pannakse rõhku sellele, et naised pole tööle minnes enam täielikult naised. Selliste treeningute gurud püüavad naisi ühe ja sama söödaga: sa võid kogu vastutuse endalt mehe kaela ära sokutada, kui oled piisavalt õige naine ja lased situatsioonil vabalt kulgeda. Õige naine kannab seelikuid, sünnitab lapsi, teeb süüa, koristab kodu, on alati naeratav, rõõmus ja rumalam kui mees. See on lühidalt.

Probleem pole isegi selles, et leida mees, kes tahaks sellist naist. Probleem on selles, et meestel on omadus surra, väsida abielust, leida armuke või lihtsalt ära minna. Võib armastada kogu elu ja teisipäeval enam mitte armastada.

Teine huvitav moment on see, et naiselikkuse gurud kutsuvad teid äratama oma sisemist tüdrukut, kapriisset last, infantiilset lollikest. Nad unustavad mainida, et normaalsed mehed ei seksi lastega. 20-aastaselt võid sa sellise kujuga veel harmoneeruda. 30-aastaselt näeb see välja kas hale või hirmutav.

Ja peamine on see, et kui sul on lapsed, pole sul lihtsalt õigust valida ülalpeetava elulaadi. Sul on täielik õigus riskida sellega, et jääd ühe hetkega palja tagumikuga. Kuid lapsed mitte. Tütarlaps võib anduda täielikult armastusele ja lubada endal sõltuda armastatud inimesest. Täiskasvanud naine ei tohi seda teha. Noorus ja ilu — see on võim, see on ressurss. Kui sa otsustasid vahetada selle materiaalse külluse vastu, on see su oma asi. Ma kutsun meeles pidama, et see ressurss saab kiiresti otsa. Sa võid olla trimmis, sportlik, hoolitsetud 40-aastane naine. Kuid mees eelistab ikkagi veidi täidlast, keskmise välimusega 20-aastast neiut, sest nii on looduse poolt seatud. Siin pole sa kindlasti võitja. Mees pole imerohi kõigi haiguste vastu. Mees on samuti lihtsalt inimene, samasugune nagu sa isegi. Rumal on olla sõltuv teisest samasugusest inimesest. Rumal on süüdistada teda selles, et ta lõpetas sinu nagu lapse eest hoolitsemise.

Mu kallid, ma kutsun teid end mitte alandama, mitte vaatama kellelegi alt üles, mitte võitlema rahaka mehe pärast, vaid tegema nii, et teie endi ees lipitsetakse, et teie eest võideldakse. Mitte vastupidi. Hea, et tänapäeva maailmas on selline võimalus. Olge mitte tuhkatriinud, vaid kuningannad. Kuninganna ei keeruta, ei paindu, ei karda üksi jääda.

Inimesed armuvad, inimesed abielluvad ja elavad koos. See on normaalne. Armastus möödub, inimesed lähevad lahku ja kohtavad uusi inimesi. Ka see on normaalne. Ärge laske endal sõltuda seksuaalpartnerist. See on tee eikuhugi. Te ise peate ennast esikohale seadma. Säästke end, hoidke oma närve ja oma aega. Tegelge lemmiktööga ja olge oma elu peremees. Saage inspiratsiooni tugevatelt isiksustelt, pole tähtis, kas meestelt või naistelt. Suhtuge kriitiliselt liiga roosiliste unistuste propageerijatesse. Tõenäoliselt tahetakse teid lihtsalt ära kasutada.

Katkend Alisa Verde värskest raamatust "Mida sa teeksid, kui sa ei kardaks?". Telesaate „Selgeltnägijate tuleproov 2017“ ülekaalukas võitja Alisa Verde räägib avameelselt oma lapsepõlvest, kutsumuse leidmisest ning eluraskustest: sõltuvustest ja nendest vabanemisest, hirmudest ja suitsiidist. Ta on rabavalt otsekohene ja aus, uskudes, et ainult täielik ausus muudab inimese haavamatuks.