Möödunud pühapäeval alustas TV 3 populaarse telesarja Seks ja linn (Sex and the City) näitamist. Soomest on seda sarja juba aastajagu olnud võimalik vaadata.


Sarja toodetakse alates 1998.aastast. 10.septembril välja kuulutatud Emmy auhindade jagamisel jäi Seks ja linn seekord auhindadest ilma, kuigi kandideeriti vähemalt viies - parima komöödia, naispeaostäitja ja naiskõrvalosatäitja, stsenaristi ja kostümeerija kategoorias.

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) ja Charlotte York (Kristin Davis) on neli vallalist naist, kes räägivad pidevalt oma seksielust või selle puudumisest.
Nad kulutavad oma aega suhete ja seksi poolt- ning vastuargumentide arutamisele, oodates salamisi kellegi erilise inimese saabumist, kellega alustada ühist monogaamset elu.


Tegelased

Carrie, satiiriliselt teravmeelne ning mõnikord uisapäisa tegutsev ajakirjanik, uurib linna armuelu.
Mida Carrie otsib elult, millised on tema pahed ja unustamatud ütlused, loe siit.
Intervjuu Carriet kehastava näitlejanna Sarah Jessica Parkeriga leiad siit.




Charlotte on ikka veel armastusse uskuv kunstikaupmees. Just temale kuuluvad uskumatult krõbedad ütlemised oma sõbrannade suguelu aadressil.
Loe edasi








Miranda on jurist, kelle arvates kõik mehed on lurjused ega pole sentigi väärt. Siiski ei loobu ka tema otsimast seda ainust ja õiget.
Loe edasi








Samantha on vabameelne suhtekorraldaja, kes paistab olevat teinud kõike kõikjal ja rohkem kui ühe korra. Ühe-öö-suhted on tema kirg.
Loe edasi








Kuidas olla vallaline suurlinnas?

Kas naine võib rääkida televisioonis avameelselt seksist? Jah, kui ta on Cindy Chupack, telesarja "Seks ja linn" stsenarist ja produtsent.

Cindy Chupack sai stsenaristi ja produtsendi kogemuse menukatest telesarjadest nagu "Treener" ("Coach") ning "Kõik armastavad Raymondit" ("Everybody Loves Raymond"), enne kui ta sõlmis lepingu Mike Ovitzi Artists Television Groupiga. Chupack räägib seriaalis sellest, miks meestele ei meeldi, kui naised räägivad avameelselt seksist ja miks feministid on nii naljakad.

Kas te arvate, et seks on muutunud naiste jaoks paremaks?

Ma vähemalt loodan seda. Vähemalt isiklikul tasemel. Ma arvan, et mõnes osas jäävad naised oma elust ilma, kuna neil on käed-jalad tööd täis suhete hoidmisega. Nad ei võta aega maha, et mõelda sellele, kes nad tegelikult on. Naised võiksid valjuhäälsemalt väljendada seda, kes nad on, ning leidma enesele partnerid, kellele nad sellistena meeldivad.

Kuidas teile meeldib, et "Seksi ja linna" targad, edukad ja stiilsed naised on niivõrd mures kohtamiste pärast?

See on nagu progressiivne retro - võibolla on see tulevik. Need naised on väga moodsad, nad omavad kontrolli oma elu üle, nad teavad, mida nad tahavad, ja neil on hea töö. Ometi painavad neid asjad, mis on painanud naisi läbi aegade. Nad tahavad, et neid armastataks, nad tahavad leida tõelist armastust ja eluaegset partnerit.

Kirjutamise käigus me kahtlesime mõnikord selles, kui lootusrikkad nad olema peaksid. Pulmastseeni lõpus me arutasime, kas Carrie peaks üritama kimpu kinni püüda või ei peaks keegi seda tegema. Kui lootusrikkad nad olema peaksid? Kas Carrie tahab abielluda? Mida ta tahab? Ma arvan, et iga naine püüab seda välja selgitada.

Mõnele mehele käivad närvidele tegelaskujude tualettruumi vestlused?

Meestele on ðokk, et naistel on oma seisukohad. Ühes seerias käib Samantha kohtamas Jamesiga, kellel on väike peenis. Paljud meessoost kriitikud kirjutasid, kui pinnapealne see oli ning paistis, et nad olid isiklikult puudutatud sellest, et seda teemat televisioonis käsitleti.

Me näitasime sarjas Samantha seesmist võitlust, kuna talle meeldis see kutt, aga ta eelistas suuri peeniseid. Ma tunneksin end solvatuna, kui mees jätaks telesarjas naise maha seepärast, et tal on väikesed rinnad. Aga kui ta peab seesmist võitlust, siis on see talutav.

Kas teie meelest on arvamus, et naised, eriti feministid, on huumorimeeleta, on lõpuks kadunud?

Ma arvan, et "Seks ja linn" aitab naistel enese üle naerda ning ma olen jõudnud arusaamisele, et mitte kogu huumor ei ole enese kritiseerimine. Huumor oli minu jaoks kaua just selline ning enese üle naermine tegi naised haavatavaks ja naljakaks. Aga "Seksis ja linnas" EI ole naised sellised. Nad on endiselt naljakad ja haavatavad, aga nad ei viska niipalju enese üle nalja.

Millise "Seksi ja linna" tegelaskujuga te samastute?

Mul on tunne, et ma olen kohati olnud nad kõik. Ülikoolis olin ma Samantha. Kui ma võtsin sisse kaitsepositsiooni ning keegi oli mulle haiget teinud, siis ma olin Miranda. Charlotte on romantik, kes usub, et kõik on veel võimalik.

Ma arvan, et need kolm naist on äärmuseni viidud Carrie. Carrie on kõik naised. Samantha, Charlotte ja Miranda on tema kolm erinevat tahku. Ma arvan, et vastuseid Carrie esitatud küsimustele ei ole. Ühe Carriele kirjutatud artiklis esitasin ma küsimuse: "Kas nii blaseerunud linnas kui New York on armastus esimesest pilgust võimalik?" Ma ei tea vastust sellele küsimusele.

Kas seriaalis on näha ka elust võetud asju?
Oo jaa, selles on väga isiklikke asju. Ma kirjutan asjadest, mis on puudutanud mu hinge, ma kirjutan sellest, mida mina arvan armastusest. Võtame näiteks pulmastseeni (7. seeria: "Tibutants" ("The Chicken Dance"). Ma palusin ühe paari enesele koduhoidjaks ning nad sõlmisid seal suhte, kusjuures ka mina olin selle maja äsja ostnud - nii nagu Miranda. Kui nemad minu kodus armusid, arvasin ma, et nad võtsid endale kogu hea karma, et minule ei jäänud midagi.

Selles seerias oli fraas: "See on koht, kus keegi võiks kellelegi abieluettepaneku teha, aga ma arvasin, et see tehakse mulle." Sellele ajal oli mul suhe kutiga, kellega me ei jõudnud kuidagi sõnadeni "ma armastan sind". Samas mõtlesin ma tormiliste suhetega paaridele ja arutlesin omaette, et kas me peaksime üldse suhtlema, kui meie suhe ei ole selline. Tolles seerias elasin ma oma tunded välja.

Mis probleemidega naistel siiani rinda tuleb pista?

Nüüd mil meil on meestega võrdsed karjäärivõimalused, on meil nii palju valikuid. Kus sa töötad? Kus tema töötab? Kus te tahate töötada? Mingis punktis peate te jõudma järeldusele, et suhe on piisavalt oluline, et otsuseid koos teha ja leppida kokku kompromissides. Mida vanemaks te saate, seda raskem on selliseid otsuseid teha, sest miks te peaksite mõne mehe pärast heast võimalusest loobuma?

Sari on eetris TV3s pühapäeviti kell 20.25 MTV 3 teisipäeviti kell 19.30

Vaata ka Sex and the City ametlikku kodulehekülge.