Samal ajal, kui ema H&M poe riidekabiinis asju selga proovis, jäid mulle silma kolm tütarlast. Üks neist proovis imeilusat kirjut pluusi, mis oli justkui tema jaoks valatud. Isegi mõtlesin, et millise riiuli pealt ta selle haaras, sest nägi selles lausa üleliia ilus välja. Tütarlaps imetles end peegli ees, naeratas ja küsis siis sõbrannadelt: “Mis te arvate?” Sõbranna astus lähemale. Tegi tüdrukule ringi peale ja lasi siis kuuldavale sügava ohke. “Mitte midagi erilist!”

Kuna mina pole tüdrukutega peaaegu mitte kunagi šoppamas käinud, olin kuuldust peaaegu šokis. Kuidas saab üks sõbranna olla teise vastu nii ebaõiglaselt võlts. Tüdruk nägi ju pluusis tõesti veetlev välja!?!

Ta keerutas end veel korra peegli ees...
... ja küsis siis teiselt sõbrannalt: “Mis sina arvad?” See tuli ka lähemale, põrnitses korra ja vastas siis: “Kena on, aga mitte midagi niiiiiiii erilist!”

"No on libud," mõtlesin mina.

Ta keerutas end veel korra peegli ees ja küsis siis teiselt sõbrannalt: “Mis sina arvad?” See tuli ka lähemale, põrnitses korra ja vastas siis: “Kena on, aga mitte midagi niiiiiiii erilist!”

No on libud, mõtlesin mina, peaaegu vihaselt. Naised on ikka tõelised ussid, eriti kui neid aktsioonis kõrvalt jälgida. Tütarlaps vaatas end veel korra, läks siis õnnetult proovikabiini, võttis pluusi ära ja pani selle hiljem poeletile tagasi. Mina hiilisin tema järel, haarasin selle ning ostsin siis selga proovimata ära.

Emaga šopates märkasin ma selliseid naisi veel, kes teineteisele üldse mitte ausaid märkusi ei teinud. Üks naine, kelle pidulikus särgis nägi tema lopsakas rinnapartii välja eriti seksikas, sai sõbrannalt vastuseks “liiga litsakas”, samal ajal, kui tal endal polnud praktiliselt midagi seljas.

Mulle meeldivad naised, ometi ma tean, et meeste ja riiete küsimustes ei tasu sõbrannadelt ausat nõu oodata. Kadedus on sel juhul nagu naistesse sisse kodeeritud! Alati käib üks võitlus! Usaldusväärseid ja ausaid sõbrannasid kohtab elus harva. Ma olen mõelnud, kust see kadedus tuleb? Miks naised üksteise vastu nii õelad on?

Mina ise olen juba väikesest peale tundnud end meeste seltskonnas mugavamalt kui omasooliste hulgas. Meestega on lihtne — nende puhul on ju alati teada eesmärk, kuhu nad tüürivad. Naistega ei tea aga kunagi, millal pauk jälle selja tagant tuleb!

Šoppama minnes soovitan ma kindlasti sõbranna asemel kaasa võtta mõne meestuttava. Nende nõuanded on sellistes küsimustes tuhat korda ausamad kui naiste omad.