Keili parimaid suvemälestusi pärineb aasta 2013 augustist, kui ta lendas kaugele Ameerikasse, et seal ülikooliõpinguid alustada. Esimesed kaks nädalat USAs möödusid saabuvasse kooliellu sisse elades ja kuna Ameerikas on teadupärast ülikoolide vaheline Ameerika jalgpall väga-väga kuum teema ja igal esinduslikul koolil on oma meeskond, mille hooaja esimest mängu kõik tudengid vaatamas käisid, tegi seda ka Keili. “Enne mängu algust on pea 2-3 tundi tailgating ehk selline eelsoojendus väljaku parkimisplatsil. Kõik sõidavad oma kastiautodega kohale (me saime kastis istuda juuksed tuules lehvides) ning üheskoos hakatakse erinevaid mänge mängima ja grillima,” meenutab Keili. “Seal olles oli mul tunne, et keegi peaks mind näpistama ja unenäost üles äratama, sest tunne oli justkui käiks esimene episood ühest tõelisest American Dream’ist ja mina olen seal peategelane. Kõik oli nii ehe ja lahe, täpselt nagu filmis!”

Armastab suvehommikuid

Käesoleva suve kõige ilusam mälestus jääb Keilil jaanipäeva aega, mis sai veedetud sõpradega Häädemeestel. “Hommikul ärkasin soojade sõrnikute ja värske kohvi lõhna peale,” meenutab ta. “Trepist alla kõndides ootasid kõik mu lemmikud inimesed ümber laua, et üheskoos einestada. “Olukorra tegi eriti maaliliseks see, et suurtest akendest säras kuum päike sisse ja hoovil jalutasid kolm hobust ning taamal paistis meri. Uhh! Siiani tulevad külmavärinad peale. Ma armastan üle kõige hommikuid ja eriti suvehommikuid!”

Kuna möödunud suve üks toredam mälestus pärineb Keilil Orissaares toimunud muusikafestivalilt i Land Sound, on see tal kavas ka see suvi. “Ei saa ma ilma reisimiseta ja sel korral on augusti lõpus plaanis käia ära ka unelmate Como Järve ääres Itaalias ning limpsata veini Toskaana mõisates,” lisab ta.

Peaasi, et ujuda ja kleiti kanda saab

Keili tunnistab, et talle meeldivad eriti just need aastaajad, mil saab ujumas käia ning mõnusaid suvekleite ja tenniseid kanda. “Tänavune aasta on näidanud, et Eestis võib seda ka kevadeks pidada, mai oli ju erakordselt soe. Ma vist viimastel aastatel olengi hakanud väga kevadet armastama, kõik ärkab ja märkad enda ümber nii palju ilusat,” möönab naine. “Inimesed armuvad ja need romanssid muutuvad eriti särisevaks suvel.”

Suve juures meeldivad Keilile väga pikad valged õhtud/ööd. “Ka selline tavaline kiirustamine ja öötundideni töörügamine on vahetunud mõnusa kulgemisega. Õhtul pärast toimetusi saab minna sõpradega grillima või lihtsalt sooja õhtut nautima,” räägib ta. “Inimesed on päikesest laetud ja naeratavad, mis täidab mind nii hea energiaga. Suvel lähen ma vist küll iga päev magama väikene naeratus näol.”