Elu on kink…

…laulab Anne Veski (59) ja kinnitab, et selle laulu sõnum läheb talle vägagi korda, kõlab suisa hümnina! Veebruari lõpp tuleb lauljannale ilmsesti eriti kingirohke — juubel ju!

Veebruari Eesti Naisest loe veel:
Armastuskirja teekond


Kaua koos elanud paarid


Külas menuautor Elme Väljastel


Lapselapsed on armsad, aga…


Kingid, mis rõõmu ei too


Pisarad töökaaslase pärast


Tähelepanelik Veiko Tubin


Vahetud kogemused põgenikelaagrist


Mailis Repsi vilkad ööpäevad


Uus elu rinnalõikuse järel


Köök: retsepte talvisele peolauale


Sinu laps: põrgulik puberteet
Anne pakub oma koduköögis Hiinast toodud teed, sidruniga. Õieti palub seda kallata oma šarmantsel abikaasal Bennol. Lauljanna on mõni päev tagasi saabunud Moskvast, kuhu lendas otse Pariisist. Naastes raporteeris Anne Facebooki-küljel: “Kaks päeva olin Pariisis, ilm oli ilus ja kõik rahulik. Politseinikke oli kõik kohad täis ja poodi minnes pidi kotti näitama, aga seda turvalisem” — mõistusevastane, ohvriterohke terrorirünnak oli äsja vapustanud kogu planeeti.

Prantsusmaal kingitud buketid jäid lauljannal paraku maha, sest põiget Venemaale poleks need vastu pidanud. “Tavaliselt võtan lilled kaasa, Tallinna–Moskva lend kestab ju vaid poolteist tundi. Panen varte ümber märja salvrätiku. Mulle väga meeldib, kui lilli kingitakse. Muidu on tunne, nagu polekski esinenud,” ei häbene Anne mainida.

Tütrest võiks saada operetidiiva, unistas kunagi Anne isa. “Estonia primadonna Els Vaarman oli meie sugulane ja isa leidis, et ka mul on see geenides. Isa ise mängis lõõtspilli ja tegi seda südamest.”

Ka Anne on oma missiooni siin maamunal muusikuna täitnud. Tihti on temalt palutud: “Laula seda laulu, mille saatel me mehega esimest korda suudlesime või tantsisime esimese tantsu või mille saatel me abiellusime. Ja see on tore! Siis näen, et ma pole asjata elanud. Olen inimestele eluindu andnud ja võimaluse kokku saada!

Soovin alati, et minu kuulajad unustaksid oma mured. Ma ei ole hambavalu-laulja, et ainult maailma õnnetut poolt näeksin. Elu tuleb nautida, sellest osa võtta ja rõõmustada!”

“Räägitakse ju, et Anne paneb surnudki tantsima…” noogutab intervjuu ajaks oma naise kõrvale jäänud Benno.

Kas nad ise mäletavad oma esimest tantsu?

Anne vaatab mehe poole: “Sa oled minuga kaks korda tantsinud — üks kord enne pulma ja teine kord pärast pulma!” — “Ikka paar tantsu on rohkem olnud,” pole Benno päris nõus.

Mis on Anne Veski nooruse saladus?

Neil päevil, kui esinemist ei ole, liigutab Anne end internetist leitud joogaharjutuste järgi. “Vahetasime ka velotrenažööri kobedama vastu. Ajame ikka teineteist liikuma,” kommenteerib laulja enda ja oma abikaasa aktiivset eluviisi.

“Sportliku elu jaoks on ikka koer kõige parem. Kui meil oli kaks dobermanni, käisin nendega 15 aastat iga päev metsas, trenni polnud vajagi,” meenutab Anne.

Kaaneloos räägib Anne Veski sellestki, kuidas plaanib tähistada oma juubelit. Juttu tuleb ka pulma-aastapäevast ning kunagisest pulmapäevast; korduvast unenäost; armsaimast mälestusest emast; kas lauljanna end vahel kaugetes võõrastes linnades ka üksi tunneb; esinemiskostüümidest; mida arvab iluoperatsioonidest; kuidas end vormis hoiab; vanaemaks olemisest jpm.