Kristini loo peategelane on naine, kes sai uue südame ja võitis nii ka uue elu. Kuid ainult südamesiirdamine teda terveks ei teinud. "Igapäevane rutiin ei saa olla eesmärk omaette," rõhutab ta.

Tema uue elu alguseks sai oma elupõhimõtete ümber vaatamine. "Inimene ei ole ainult keha, vaid lisaks ka hing ja vaim. Võrdselt tuleb hoolitseda kõigi nende kolme poole eest."
Nii elabki Kristin igapäevaselt koos Jumalaga, tema elu uus eesmärk on leida harmoonia kolmnurgas – Jumal, mina ja kaasinimesed. Kui suhted Jumalga on korras, saavad korda ka suhted kaasinimestega, usub tervenenud naine.

Kristini ammune tuttav, stilist-juuksur Riho Suik rääkis, et aastatega on Kristin väga muutunud. "Me kõik muutume, kuid tema muutus on suur ja ilus," kinnitas keskkooli-Kristinit mäletav Riho.

Täna on Kristin esimene eesti naine, kellele on siirdatud süda. Varem on Soomes siirdatud süda ühele eesti poisile. Kristini operatsioon toimus Itaalias, Roomas. Vajaliku kokkuleppeni jõudmiseks Tartu ja Rooma arstide ning Eesti Haigekassa vahel, lisaks paljudes muudes asjaajamistes ulatas Kristinile abikäe nii palju inimesi, et raamatus võtab nende tänamine neli lehekülge.

Üheks peamiseks kangelaseks oma loos peab Kristin täditütre elukaaslast Filippo Carotit, kes puges läbi bürokraatia jäiga seina ja uskus asja õnnestumisse ka siis kui eestlased juba skeptiliseks muutusid. Tänu temale sai alguse sild Tartu ja Rooma vahel.

Kui Eestist sai toona kõigest 32-aastane Kristin vaid tõdemuse, et kaugelearenenud dilatatiivse kardiomüopaatia diagnoosiga ei saa arstid enam midagi teha, siis maailmas pole südamesiirdamine enam ammu ilmvõimatu.

Tiina Siimets, üks raamatu toimetajatest, on algusest peale kaasa elanud raamatu sünnile, olnud Kristini esimeste mõtete kirjapanija ning julgustaja loometeel.

Tema sõnul on imeline see, kuidas elu juhib meid kokku õigete inimestega. Niimoodi ka Kristin endale uue südame sai. "Imeline on see, et lisaks uuele südamele sai Kristin ka uue vaimu. Kuidas inimene, kes pole varem olnud just suur sõnaseadja, kirjutas nii eheda, süvitsimineva raamatu, mis ei jäta kedagi ükskõikseks. Ime on seegi, et mul on olnud õnn ja au olla selle tunnistajaks. Kristlasena mõistan ma aga hästi, miks ja kuidas nii juhtub."

Jahedatel novembriõhtutel, hingedekuul, tasub otsida ja leida Kristini lugu, tee tema südamesse ja tema südame teekond. Kõigi imede jadas kinnitab Kristin, et tal on väga vedanud, et leidusid inimesed, kes aitasid leida õiged arstid.

Seda raamatut võiks nimetada ka reisikirjaks rajal jumalani ja inimesteni taustaks päikeseline Itaalia sealsete lõhnade ja maitsetega.